Deventer – zaterdag 30 mei 2020

De Miglia Daventria is de Deventer tegenhanger van de de beroemde Mille Miglia rally van Brescia naar Rome en terug. Géén 1000 ‘miglia’ in Italië maar wel een prachtige, goed georganiseerde kwaliteitsrally op één dag in de landschappen (in een wijde kring) rond Deventer. Georganiseerd door Rotary Deventer.

daventria 1

Negen afleveringen zijn geweest. En nu zal de tiende editie worden verreden. Die gaat gevierd en verreden worden op zaterdag 30 mei 2020

De Rallycommissie van Rotary Deventer gaat er weer voor zorgen dat de Miglia Daventria X voldoet aan de hoge verwachtingen die er zijn na de eerdere edities.

Sportklasse
De Sportklasse is bedoeld voor auto van vóór 1990. Deze equipes rijden een langere route bij een iets hogere gemiddelde snelheid. De Sportklasse is bedoeld voor mensen met een hoog ambitieniveau, of mensen die met enige regelmaat meedoen aan oldtimer wedstrijdrally’s.

Dankzij de inzet van meer dan 60 vrijwilligers worden de deelnemers in staat gesteld een uitdagende rally te rijden waarbij overigens niet de snelheid het verschil maakt, maar de juiste interpretatie van de route-aanwijzingen. In 4 etappes worden de deelnemers langs de mooiste plekjes van Overijssel geleid, waarbij ook de inwendige mens bepaald niet vergeten wordt. Sportklasse

Tourklasse
De Tourklasse staat open voor inschrijving met alle auto’s, ook moderne auto’s. Deze klasse is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met dit soort evenementen en voor ervaren rallyrijders voor wie het wedstrijdelement niet leidend is. De geringere moeilijkheidsgraad en de lagere gemiddelde snelheid maken dat de Tourklasse een meer ontspannen karakter heeft. Tourklasse

daventria 2

Sponsorklasse
Voor de Sponsorklasse is geen rallyervaring noodzakelijk. Een apart uitgezette route laat de deelnemers genieten van dezelfde landschappen en spelen met dezelfde rallytechnieken. Alleen is het moeilijkheidsniveau aangepast, zodat u en de ‘eerste navigatoren’ kunnen genieten van de rit, de omgeving en de dag.

Alle informatie en inschrijven: www.migliadaventria.nl.

Jouw rally ook op https://rallyevenementen.com? Mail de redactie.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.