RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

58e International Historic Tulpenrallye

Passion for Classics; Passion for Life

De 58e International Historic Tulpenrallye zal worden verreden van 1 tot en met 7 mei 2011. De 58e editie van Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s, wordt opnieuw een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en bemanning. Het concept van de rally is in grote lijnen vergelijkbaar met de succesvolle edities van de afgelopen jaren. De route wordt opnieuw uitgezet door Adrie Brugmans en Jaap Daamen.

Route
De start van de 58e Tulpenrallye vindt op zondag 1 mei plaats in de buurt van Bergerac, in de Dordogne in Frankrijk, op ongeveer 1000 km van Utrecht. De receptie met alle deelnemers en officials vindt op zondagmiddag plaats in het schitterende Chateau des Vigiers in Monestier op ongeveer 15 km van Bergerac. Hier vindt op maandag 2 mei ’s morgens ook de start van de rally plaats.
De eerste drie dagen wordt de Tulpenrallye verreden in een geheel nieuw gebied, met prachtige routes door de Acquitane, Midi-Pyrénées en de Auvergne. Op woensdag wordt Vichy aangedaan (hier vond in 2010 de start van de 57e Tulpenrallye plaats). Vanuit Vichy loopt de route dan noordwaarts, met een stop op donderdag in Troyes. Op vrijdag verlaat de Tulpenrallye Frankrijk, om die avond in de buurt van Dinant in de Belgische Ardennen te finishen. Zaterdag 7 mei wordt dan de laatste etappe verreden naar de finish bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’ in Noordwijk. Voor de finish in Noordwijk wacht de deelnemers op de boulevard als afsluiting nog de Tulpenrallye Sprint voor zij aan de finish de tulpen in ontvangst kunnen nemen en volgens traditie kunnen genieten van haring en korenwijn..

Klassen
Het is mogelijk om deel te nemen in de:
· Vintageklasse, voor auto’s die zijn gebouwd voor 1950;
· Tourklasse, voor deelnemers met weinig of geen rallyervaring;
· Sportklasse, voor meer ervaren equipes;
· Expertklasse, waarin de equipes met de meeste ervaring tegen elkaar strijden.

Meer info en inschrijven op www.tulpenrallye.nl

Over robinvandommelen

Business Development Manager bij ProMICom - www.promicom.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15/01/2011 door in Evenementen bezoeken, Rally's en toerritten, Rallyinfo en verslagen.

Meest gelezen

Fromanteel Generations Rally 2020

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: