RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

Geleense Oldtimer Parade – Zondag 5 juni 2011

Dit jaar groter dan ooit
Op zondag 5 juni 2011 vindt op de Markt in Geleen alweer de vijftiende editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade, die georganiseerd wordt door de Internationale Historische Automobiel Club (IHAC). Dit in samenwerking met een aantal sponsoren, de horeca ondernemers en de gemeente Sittard-Geleen. In de loop der jaren is er een goede naam opgebouwd en ieder jaar mogen wij ons verheugen op deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland. Ook de deelnemende klassiekers en oldtimers zijn zeer gevarieerd zowel in leeftijd als in uitvoering. Zo zijn er altijd tientallen vooroorlogse oldtimers aanwezig, maar in de meerderheid zijn de mooie en interessante klassiekers, van heel groot tot zeer klein. De Markt wordt als het ware omgebouwd in een automuseum.

Modern plein ademt oude sfeer
Bijzonder is dit jaar het feit dat de Geleense Oldtimer Parade op een koopzondag in het centrum van Geleen plaats vindt. In samenwerking met het centrummanagement vinden er tal van activiteiten plaats, zoals een antiek- curiosa en kunstmarkt. Ook zijn er die dag tal van oude ambachten te bewonderen en worden de kinderattracties uiteraard niet vergeten.

In het midden daarvan zal de IHAC als vanouds weer de Geleense Oldtimer Parade organiseren en zullen de oldtimers en classiccars af en aan rijden. Rond 13.30 uur begint er een presentatie van de oldtimers waarbij vele wetenswaardigheden aan het licht komen. De gehele dag zijn er oude tractoren en stationaire motoren te zien.

Er worden dit jaar vele duizenden bezoekers verwacht om deze bijzondere dag mee te beleven.

De dagindeling voor de deelnemers zal anders zijn als in 2010. De twee rondritten blijven bestaan, maar in de ochtend is er een rit van ongeveer 75 kilometer. In de namiddag is er een rit van zo’n 40 kilometer door het prachtige heuvelland. Tussen de ritten in zal de voertuigpresentatie plaats vinden en is er voor de deelnemers voldoende tijd om alle attracties op het marktplein te bewonderen.

U bent niet verplicht beide ritten te rijden; u kunt uw dag helemaal naar eigen believen indelen. Bij terugkomst in de middag, op de Markt in Geleen ontvangen de deelnemers hun sponsorpakket. Iedereen  heeft dan de gelegenheid om de andere voertuigen te bekijken, te snuffelen op de onderdelenmarkt of andere tentoongestelde zaken te bewonderen. Zo zal er een groot aantal vooroorlogse oldtimers aanwezig zijn, waaronder een 40 tal clubauto’s. Vanaf de terrasjes van de omliggende cafés kan je genieten van alles wat er op het marktplein gebeurt.

Meer informatie: http://www.ihac.nl/

(foto Frank Janssen)

Over Ruud Steggerda

Conceptdenker en event creator, bedenkt concepten voor rally's en (business) events, beheerder van rallyblog www.rallyevenementen.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 08/05/2011 door in Agenda, Evenementen bezoeken.

Meest gelezen

Navigatiecursus voor beginners - 3, 10 en 24 oktober 2011

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: