RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

14e Kikkerrit Boskoop: alléén klassiekers van voor 1960! – Zaterdag 4 juni 2011

Op zaterdag 11 juni vindt de 14e Kikkerrit plaats, een inmiddels beroemde toer door het Groene Hart voor klassiekers van vóór 1960. Bezoeken is leuk, meerijden nóg leuker! De organisatie vertelt:

‘De Boskoopse Oldtimer Kikkerrit heeft nog maar een korte geschiedenis achter de rug. Met veel enthousiasme en inzet hopen wij de Kikkerrit tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De deelnemers met hun Oldtimers en de gezelligheid staan hierbij voorop.


Kikkerrit?
Waar komt de naam Boskoopse Oldtimer Kikkerrit eigenlijk vandaan? Het “Boskoopse” komt doordat de Kikkerrit het eerste jaar gesponsord werd door de Dorpskern Winkeliers Boskoop. De rit had haar laatste stop in Boskoop, op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis. Omdat de rit weliswaar in Hazerswoude start (net niet in Boskoop) maar altijd door Boskoop rijdt, vaak zelfs twee keer, is Boskoop toch wel belangrijk. Ieder jaar wordt er dan ook een defile gehouden op het Raadhuisplein, waarbij een hoop Boskopers toch maar even een kijkje komen nemen. Het woord Oldtimer spreekt voor zich. Een Oldtimer is een klassieke automobiel, bij de Kikkerrit altijd met een bouwjaar voor 1960.

“Kikker” in het woord Kikkerrit komt van al de kikkers die hier in de buurt aanwezig zijn. Boskoop is het belangrijkste boomkwekerijgebied ter wereld. Het dorp bestaat uit veel boomkwekerijen die gevestigd zijn op langgerekte stukken veenland, met aan weerszijden water. Deze kanalen, in Boskoop sloten genoemd, zijn een bron voor allerlei leven. En dus ook voor kikkers. Nog niet helemaal logisch waarom hier dan een Oldtimerrit naar vernoemd werd? Tja, kikkers zijn gewoon leuke beesten! Verder klinkt Kikkerrit wel leuk en apart, het moest toch een naam zijn die opviel. Tot zover de betekenis van de naam.

De Kikkerrit is ontstaan uit een idee om zomaar eens gezellig met een club Oldtimerliefhebbers een rit te gaan rijden. Aangezien er meer mensen met dit oldtimervirus” besmet zijn, zou er animo genoeg moeten zijn.’

Wilt u zich ook aanmelden voor de Kikkerrit? Klik dan hier om het aanmeldformulier in te vullen! Meer info (en bron) www.kikkerrit.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Meest gelezen

Navigatiecursus voor beginners - 3, 10 en 24 oktober 2011
Fromanteel Generations Rally 2020

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: