RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

1e editie Si Sicilia – 7 daagse klassiekertoer over Sicilië

Palermo – 17 april tot 23 april 2012 Maximaal 12 klassiekers maken in 7 dagen een toertocht over Sicilië, met als start- en eindpunt Palermo. De Si Sicilia is een reis waarin de beroemde route van de Targa Florio en een spectaculair rondje Etna zijn opgenomen, maar ook: lunchen in het beruchte Corleone, een rit langs de eeuwenoude Griekse tempels van Agrigento, een bezoek aan de surrealistische krijtrotsen – Scala dei Turchei – van de Zuidkust en flaneren door het op alle fronten verrassende bergdorp Enna.

Het programma van de Si Sicilia 2012
De Si Sicilia 2012 vertrekt vanuit Palermo. Voor deelnemers is er de mogelijkheid om te arriveren per boot – Grande  Navi Veloce – vanaf Genua, of om te vliegen op Palermo en de auto per transport te laten overkomen.

Dinsdag 17 april Start van de Si Sicilia 2012 rond 19.00 uur in de haven van Palermo (na aankomst van de boot uit Genua). Een korte rit naar Agrirelais Baglio di Pianetto in Santa Cristina Gela. Welkomsdrankje in Santa Cristina en nadere kennismaking met de groep en

Woensdag 18 april Na het ontbijt is er een kleine uitleg over het roadbook en de routes waarna vertrokken wordt richting de Zuidkust. De lunch wordt geserveerd in het beruchte dorp Corleone. Daarna door naar Montallegro, Relais Briuccia. Voor het diner is er de mogelijkheid om de Scala dei Turchi in Realmonte te bezoeken. Dineren in Capitolo Primo.

Donderdag 19 april Na het ontbijt vertrek richting Enna, alwaar geluncht zal worden. Na de lunch is de middag vrij te besteden. Overnachting is voorzien in Villa Nicoletta net buiten Enna. 

Vrijdag 20 april De rit van vandaag gaat richting de Etna. Rond 13.00 uur is er een lunch in Nicolosì voorzien, waarna tegen 15.00uur het laatste stuk over de Etna gereden zal worden. Aankomst is rond 19.00uur in Linguaglossa in het Shalai Resort. Als het weer het toelaat zal er bij een lokale familie voor het diner buiten worden aangeschoven.

Zaterdag 21 april Vandaag een korte rit in de voormiddag door het Nebrodi gebergte. Na het ontbijt wordt vroeg vertrokken om op tijd te zijn voor een lunch aan zee in de buurt van Capo d’ Orlando. Overnacht wordt er in Antica Filanda in de bergen op 15 minuten van de kust.

Zondag 22 april De langste rit van de rondreis met alvast een deel van de Targa Florio. Vanuit Antica Finland voert de route u weer door het Nebrodi-gebergte richting de Madonie, de plek waar de Targa Florio gereden werd. Halverwege is een lunch voorzien in Nicosia. Overnachting in Belli Resort in Gratteri.

Maandag 23 april De laatste rit van Belli Resort via een groot stuk van de Targa Florio naar Palermo. Lunch in de stad alwaar de auto’s in bewaking gaan. Mogelijkheid tot stadsbezoek en om 20.00 uur check-in op boot en vertrek om 21.00 uur naar Genua.

Kosten / Arrangement
De toertocht duurt 7 dagen, inclusief dag van aankomst en dag van vertrek in Palermo. Met een maximum van 12 auto’s, met ieder 2 personen. In het arrangement zijn inbegrepen;

  • 6 overnachtingen in luxe resorts op basis van logies en ontbijt in tweepersoons-accommodaties.
  • Iedere dag lunch en diner op speciale locaties.
  • Een roadbook met alle routes, wetenswaardigheden en reisinformatie per voertuig.
  • Technische ondersteuning en indien noodzakelijk vervangend vervoer.
  • Bewaakte parkeermogelijkheden voor de deelnemende klassiekers.

Dit arrangement wordt aangeboden voor € 1.425, – per persoon.

Eventuele extra’s

  • Het organiseren van de trip vanuit Nederland tot aan Genua met een eventuele overnachting in Zuid Duitsland. En met een overnachting in Saronno (Italië) op de terugreis.
  • De overtocht van Genua naar Palermo en terug.
  • Eventuele éénpersoons-arrangementen.
  • Autotransport vanuit en Nederland en terug.

Informatie en reserveringen: www.sicilieperklassieker.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Meest gelezen

Zelf een rally organiseren?
Navigatiemethoden
Assurantieverklaring
Gumball in de Polder - 15 september 2012

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: