RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

600 km door de nacht! – De Nacht van Nederland

Epen – 19/20 november 2011

Nachtrally’s zijn er in soorten en maten, maar de Nacht van Nederland is uniek in zijn soort en kent een bijzonder concept.

De Nacht van Nederland voert u over een route dwars door Nederland. De start cq finish ligt ofwel in het Zuiden ofwel in het Noorden van Nederland. De route voert u over de mooiste wegen van ons land. Stel u eens voor: u start in Zuid-Limburg waar de route u over prachtige (holle) wegen richting het Noorden voert, u rijdt vervolgens door het coulissen-landschap van Overijssel en Drenthe verder richting finish over de karakteristieke wegen in Noord-Nederland. Het landschap zal voortdurend wisselen en het navigeren zal daarom ook steeds andere inzichten vragen. De eerste editie zal starten in Zuid-Limburg (Epen) en de finish zal aan het Lauwersmeer zijn.

Iedereen die aankomt is al een winnaar desalniettemin kan er worden gestreden in de Tour- of Sportklasse. Beide klassen rijden binnen hetzelfde tijdschema, echter de sportklasse dient meer kilometers af te leggen. In de Nacht van Nederland ligt de nadruk op rijden en scherp navigeren. U zult echter niet worden geconfronteerd met complexe herconstructies en omrijroutes. Het rijden van de juiste route is in het duister al voldoende opgave. Wanneer u de juiste route rijdt wordt u beloond met een controle, rijdt u de onjuiste route wordt u niet bestraft. De Nacht van Nederland kent geen foutcontroles. Ziet u een controle, dan schrijft u ‘m dus op. De controles zullen voorzien zijn van reflecterend materiaal, waardoor u ze beter opmerkt, hetgeen geen garantie is dat u ze allemaal ziet!

De start vindt ‘s-middags plaats waarna u de volgende dag vroeg in de ochtend de finish zult bereiken. U heeft er dan ca. 600 km rally opzitten en bent ca 16 uur verder. De rally bestaat uit 3 etappes en 12 trajecten. In het tijdschema zijn voldoende rustpauzes opgenomen op de rit veilig te laten verlopen. Op de pagina route krijgt u een indruk van het traject dat de rally zal volgen. De eerste rustpauze zal tevens het diner zijn, waarna u zo rond middernacht weer een pauze heeft. De laatste pauze zal rond de klok van 3 zijn en bevat tevens een nachtsnack zodat u de inwendige mens een beetje wakker kunt houden.

Service
Niet alleen voor uzelf is de Nacht van Nederland een beproeving, ook uw rally-auto moet de rit doorstaan. Wanneer er zich problemen voordoen is het altijd prettig als u kunt vertrouwen op de hulp van een ervaren service-ploeg. Ook in de Nacht van Nederland is een professionele serviceploeg aanwezig. Zij proberen (kleine) storingen te verhelpen waarmee u in ieder geval de finish kunt bereiken. Controleer vooraf uw auto en zorg dat u niet verrast wordt door een kleinigheid.

Meer informatie over de eerste editie vindt u op www.nachtvan.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17/09/2011 door in Agenda, Rally's en toerritten en getagd als , , , , .

Meest gelezen

1e editie Si Sicilia - 7 daagse klassiekertoer over Sicilië
Schrijf u nu in voor de Kleissen en Partners Vastgoedrally 2012
Ronde Tafel 31 Rally 2019
10e Miglia Daventria

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: