RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

Maandag 7 mei 2012 – Lentelandschappen en kaartmanipulaties…

Maandagmorgen, na een korte update sturen naar de studio, gaan we naar de start bij het ‘Palais des Lumieres’ aan de boulevard van Evian. Zon!!! Volop zon! En das lekker om te rijden met je dak eraf (als je tenminste een cabrio hebt…) Je kunt dan als navigator veel meer zien van de omgeving en dus herkenningspunten zoeken om de juiste route in de gaten te houden. Kijken waar de zon staat is dan ook heel makkelijk.

We gaan dus bij de start kijken naar de verschillende klassen die gisteravond een plotselinge starttijdverandering kregen. Peter Pratt, de schapenboer uit Schotland, rijdend in een Triumph met de meeste rallykilometers ter wereld, staat te mopperen in zijn colbert-met-stropdas-met-tulpen…  Als schapenboer heb je géén mobiel en niemand heeft hem verteld dat zijn starttijd een uur was vervroegd. En daar sta je dan met je goeie fatsoen. Meteen uit de uitslagenlijst terwijl je nog geen meter gereden hebt.

De Noordwijkers waren er; Han en Henri vdLugt stonden licht gespannen te wachten op hun eerste routeboek van de rallye. Waar gaan we vandaag naartoe? Je hebt wel een vermoeden welke routes de uitzetter zou kunnen hebben bedacht maar de praktijk is altijd anders. Nico en Gerard hebben goed geslapen en staan er klaar voor. Stefan Stokkermans (Huis ter Duin) staat met zijn vrouw te genieten van alle pracht aan bolides. Hij belooft dat hij het mooie weer meeneemt naar Noordwijk om de rally een warm welkom te kunnen bieden bij zin hotel.

De tourklasse is vroeg vertrokken en de experts rijden nu weg. Daarna mogen de sportjongens (en meisjes) op weg. Op zoek naar de collen die open zijn want bij de start krijgen we te horen dat bijvoorbeeld de Col de la Colombiére wegens teveel sneeuw gesloten is. Een alternatieve route krijgen we wel uitgereikt  zodat we niet weer voor een hek op de weg staan omdat we die informatie niet hadden…

De wegen zijn echt prachtig. Veel sneeuw zien we in de morgen maar van het ene op het andere moment is dat over. We rijden is frisse lentelandschappen met bloesems en lammetjes en daar tussendoor de brullende monsters die door hun berijders worden gedirigeerd in de door de navigator aangeduide richting. En als je dan even niet weet wat ‘links’ en ‘rechts’ is dan zeg je gewoon: “We gaan jouw kant uit!” of “We gaan mijn kant uit”… Geweldig als je zo als team kunt rijden zonder dat er stoom uit de cabine komt of dat de ramen eruit springen.

Gedurende de dag hebben we alleen Han en henri gezien; de rest van de Noordwijkers waren in geen velden of wegen te bekennen. Laat kwamen Nico vDord en GerardvStijn binnen. Gesloopt, beetje teleurgesteld… En niet allen zij merkten dat in de kaarten veel manipulaties waren te constateren. Hele bochten verlegd, wegenkleuren veranderd, wegnummers anders, weglengtes opgerekt… Je kon het niet bedenken of het was er. en áls je dan eindelijk de goede weg had gevonden was er meteen daarna wéér een trucje waardoor je alle moed weer in de schoenen zonk. veel teams waren echt gesloopt en wisten dat ze vroeg naar bed zouden gaan. Wij ook….

Groet,

@HanKuijper

Klassement na 1 dag…

Videocompilatie dag 1 door Diederik Pauli / IHTR

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 07/05/2012 door in Tulpen Rallye.

Meest gelezen

DelftsBlauwRit dit jaar op 27 september 2015
Rivierenlandrally op zondag 7 oktober 2012
AMSTERDAM RALLY CC&C
Floravontuur Voorjaarsrally & Businessborrel

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: