RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

Vrijdag 11 mei 2012 – Maastricht is bereikt…

Start in Bad Kreuzberg

De vrijdag begint zonnig! Na zo’n mooie avond in Bad Kreuznach en een afzakkertje op het terras van het hotel lekker geslapen in een goed hotel gaan we weer naar de start. Domina Hotel in het dorp was eens de locatie waar in 1958 de Franse-Duitse relaties werden hersteld door de Franse president Charles de Gaulle en de West-Duitse Bondskanselier Konrad Adenauar. Historische gronden dus.

Vandaag gaan we naar Maastricht via allerlei slinkse omwegen. We rijden langs ontluikende wijnranken, zien oude burchten en een meanderende Moezel, frisgroene bosgebieden, véél draaiende windmolens (niet ergens in de verte maar náást het dorp) en mooie vakwerkdorpjes. Iedereen is blij want het is warm.

In de verte (richting Nürnburgring waar veel races werden uitgevochten door Jan Lammers, Gijs van Lennep, Jos Verstappen?) zien we wel langzaam dreigende onweerswolken ontstaan die straks tot ontlading willen komen. En juist daar gaan we lunchen… We zien wel wat de weergoden op ons af sturen. Veel teams rijden ‘open’ maar hoe snel kun je je dak erop klappen? Of blijf je hard doorrijden waardoor de regen over je heen suist?

Op de Nürnburgring regent het inderdaad. Snel eten en verder. Richting België want ook daar moeten we nog even doorheen. Maar… ineens is er veel mist. We rijden achter Rosanne Brons die met haar vriend in de Mathies rijdt. Geen licht, een stok in de hand om de richting aan te geven en gáán!! De Barage Michel is niet te zien en al die vervelende niet-genummerde Belgische wegen ook niet.

Wij rijden naar kasteel Vaershalt bij Maastricht en daar is het redelijk. Veel mensen die morgen mee mogen rijden als gast zijn er ook en krijgen les hoe ze moeten navigeren. Wij zitten aan tafel met Peter Pratt en zijn maat. Wat een verhalen…. Helemaal geweldig.

Na de nodige praatjes en glaasjes gaan we weg naar ons hotel. Staat Peter Pratt te den ken waar hij zijn hotel moet rijden. Wij bieden aan om met moderne technieken voor te rijden naar Houthem Valkenburg en zetten hem af voor zijn slaapplaats. Morgen is weer een dag….

Groet,

@HanKuijper

Klassement na 5 dagen…

Videocompilatie Dag 5 van Diederik Pauli / IHTR

De trotse chauffeurs van het RTL KIKA TEAM voor de poorten van Vaeshartelt.

Foto: @fritswester

Over Ruud Steggerda

Conceptdenker en event creator, bedenkt concepten voor rally's en (business) events, beheerder van rallyblog www.rallyevenementen.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11/05/2012 door in Tulpen Rallye.

Meest gelezen

DelftsBlauwRit dit jaar op 27 september 2015
Rivierenlandrally op zondag 7 oktober 2012
AMSTERDAM RALLY CC&C
Floravontuur Voorjaarsrally & Businessborrel

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: