RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

Tour Ecosse – een meerdaags rallyavontuur

Newcastle – 5 t/m 9 september 2013

De TOUR ECOSSE is een meerdaags rallyavontuur, georganiseerd door en voor echte Austin Healey-freaks. De tour wordt verreden in Noord Engeland en Schotland. Deze gebieden bevatten alle ingrediënten voor een avontuurlijke tocht: hoogteverschillen, heidevelden, rotswanden, meren, bossen, monumenten, tuinen, overstekende schapen, koeien, fazanten, ganzen, konijnen, vergezichten, snelle bochten, hairpins, doorwaadbare plaatsen, single track lanes, spoorweg overgangen, stenen muurtjes, pubs, kastelen, mansions, cottages, buitenwijken, boten, treinen, Land Rovers, klassiekers, thee met melk, slechte koffie, lauw bier en echte whisky.

Ecosse-1

Het karakter

Het karakter van een zogenaamde TOUR ECOSSE wordt vooral bepaald door de achtergrond van de organisatoren Mark Schmidt en Rinus Sinke. Jaren race-ervaring en deelname aan diverse internationale rally’s leidde tot de conclusie dat het sportieve rij-gehalte, avontuur en gezelligheid de belangrijkste ingredienten van een succesvolle rit zijn.

Het uitgebreide routeboek van 50-60 pagina’s bevat kaartfragmenten in kleur, bol-pijl situaties en geschreven tekst. De te rijden route (uitgebreid getest en gemeten) vindt men o.a. door:

  • Volgen van een ingetekende lijn.
  • Punt naar punt rijden.
  • Afstanden meten teneinde wegsituaties te vinden.
  • Bol-pijl trajekten volgen (tripmaster niet noodzakelijk!).
  • Uitgeschreven route via situaties en wegnummers

Het klassement wordt uiteindelijk bepaalt door:

  • Het rijden van de juiste route; gecontroleerd via bemande controles en stempels.
  • Het aandoen van bemande controles op het juiste moment in de juiste volgorde.
  • De resultaten van 1 of 2 regelmatigheids etappes per dag.

ecosse-2

Iedere rit start vrijdagochtend in de omgeving van Newcastle of Hull en slingert daarna richting het gezamenlijk hotel dat afwisselend in de hooglanden, aan zee of in de Borders ligt. Daar wordt vrijdag- en zaterdagavond gedineerd, gesleuteld, gedronken en geslapen in willekeurige volgorde. De zondag bevat steevast nog wat addertjes onder het navigatorische gras maar er wordt in ieder geval in oostelijke richting gereden. Daar wacht de Ferry. Maandagmorgen staan we met z’n allen weer in Nederland. (Rotterdam of IJmuiden).

Alle informatie over Tour Ecosse is te vinden op www.tourecosse.nl

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29/04/2013 door in Agenda, Rally's en toerritten en getagd als , , , , , .

Meest gelezen

Zelf een rally organiseren?
Standaard Reglement Regelmatigheidsritten
MKB Duiven Rally - Benefietrally voor max. 50 equipes
Kaartlezen voor beginners en gevorderden

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: