RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

Gezocht: autoklassiekers uit 100 jaar autogeschiedenis

Utrecht – 18 september 2016

De Tour of the Century zoekt 100 auto’s, elk afkomstig uit een van de afgelopen honderd jaren, voor een toertocht van 100 kilometer in de omgeving van Utrecht. Leasemaatschappij Athlon organiseert op 18 september deze recreatieve toer, waar 100 jaar autogeschiedenis achter elkaar rijdt, ter ere van haar honderd jarig bestaan. Autobezitters kunnen zich inschrijven om deel uit te maken van deze bijzondere rit.

Athlon

Elk bouwjaar van 1916 tot en met 2016 wordt vertegenwoordigd door een automodel dat typerend is voor dát jaar in de autogeschiedenis. Naast oldtimers nemen ook youngtimers en nieuwere modellen deel aan de tour. Marchel Koops, algemeen directeur van Athlon: “We zijn destijds als garage RIVA begonnen in 1916. Over de koers van de afgelopen eeuw hebben we bijna alle modellen die worden aangemeld voor de Tour wel in onze garages of in het autopark gehad. Ze zijn onze geschiedenis. Dat koesteren we met deze tour. Honderd jaar geschiedenis aan je voorbij zien rijden nodigt uit om vooruit te kijken naar de volgende honderd jaar.”

Athlon-video

Autobezitters van harte uitgenodigd om zich aan te melden
Autobezitters melden zich kosteloos aan door een foto en het verhaal van de auto te plaatsen op www.tourofthecentury.com. Een jury van vooraanstaande autoliefhebbers beoordeelt de inzendingen op historische waarde, originaliteit, staat en het verhaal achter de auto. Koops: “De jury bestaat uit autoliefhebbers in hart en nieren. Het zal nog lastig voor ze worden om een selectie te maken. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat alle participanten achter elkaar een karavaan van 100 jaar autogeschiedenis vormen. Geweldig voor zowel de toeschouwers als deelnemers van de Tour. We hopen dan ook van harte dat mede-autoliefhebbers zich massaal inschrijven.”

Zondag 18 september 2016 start en eindigt de tour bij De Werkspoor Kathedraal te Utrecht.
Meer informatie: www.tourofthecentury.com

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 24/06/2016 door in Agenda, Evenementen bezoeken, Rally's en toerritten en getagd als , , , , .

Meest gelezen

DelftsBlauwRit dit jaar op 27 september 2015
Rivierenlandrally op zondag 7 oktober 2012
AMSTERDAM RALLY CC&C
Floravontuur Voorjaarsrally & Businessborrel

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: