RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

100 jaar Citroën op Nationale Oldtimerdag 2019

Lelystad – Zondag 16 juni

Het fameuze Franse automerk Citroën bestaat 100 jaar en viert dat uitgebreid tijdens de Nationale Oldtimerdag op zondag 16 juni a.s. op de Bataviaboulevard in Lelystad.

Wie kent niet het Klaverblaadje, de Traction Avant, de 2CV, de HY, de Snoek, de SM, de BX of de Cactus? Zomaar een greep van bekende modellen uit de Citroën-historie. In 1919 kwam het eerste model – Citroën A – uit de fabriek met de eerste lopende band in Europa. Het een eeuw ‘jonge’ automerk heeft ruim 300 modellen voortgebracht en op zondag 16 juni a.s. wordt hiervan een fraaie overzichtstentoonstelling gevormd tijdens de Nationale Oldtimerdag. Van de eerste voiture tot het allernieuwste exemplaar.

35e Nationale Oldtimerdag
De Nationale Oldtimerdag (7e lustrum) met ruim 400 deelnemende historische automobielen is een gratis toegankelijk evenement met als motto ‘Erfgoed dat beweegt’. De Bataviaboulevard is een locatie met Mediterrane allure aan de oever van de voormalige Zuiderzee. In het dagprogramma zijn presentaties opgenomen van de ‘Belle Epoque’ (periode 1890-1920) en de ‘Roaring Twenties’ (periode 1920-1930).

Toertocht
De Nationale Oldtimerdag kent een voor de deelnemers verrassende toertocht met een lengte van ruim 60 km. Daarnaast is er ook een korte route voor de deelnemers met een voertuig van het bouwjaar tot 1918. Aanvang van de tourtocht is 11:30 uur.

Alle informatie over de Nationale oldtimerdag vind je op www.nationaleoldtimerdag.nl

Jouw evenement ook op http://www.rallyevenementen.com? Mail de redactie.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20/05/2019 door in Evenementen bezoeken, Rally's en toerritten en getagd als , , , , .

Meest gelezen

Fromanteel Generations Rally 2020
Floravontuur Voorjaarsrally & Businessborrel
20e Oldtimerdag Zoetermeer
Venniper Koninginnerit

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: