Scheveningen – 30 augustus t/m 2 september 2012

Van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september 2012 wordt alweer de 20e editie van de SLS Classic verreden. Gesteund door de vele enthousiaste reacties van de deelnemers aan de 19e SLS eerder dit jaar, heeft het bestuur van de Stichting Classic SLS ervoor gekozen om de stijl en het karakter van de rally in 2012 in hoofdlijnen overeen te laten komen met de editie van vorig jaar.

sls 2012 2Sportklasse-deelnemers wordt opnieuw een competitieve rally in een uitdagend wedstrijdgebied voorgeschoteld, terwijl deelnemers in de Tourklasse kunnen rekenen op een aanzienlijk eenvoudiger, maar niet minder aantrekkelijke route. Ook is er weer ruimschoots aandacht voor het sociale aspect dat karakteristiek is voor de SLS Classic. Op mooie lunchlocaties, maar vooral ook tijdens de gezamenlijke diners, waar dagelijks de dagprijzen zullen worden uitgereikt. Gelijk vorig jaar zal de route weer worden uitgezet door meervoudig SLS-winnaars Bart den Hartog en Peter Rovers.

De rally
De SLS Classic start op donderdagochtend traditioneel vanaf de Scheveningse Boulevard. De Randstad wordt via de autosnelweg zo snel mogelijk verlaten, waarna de karavaan via de Zeeuwse eilanden en het ruimtelijke West-Brabant in de richting van Antwerpen trekt. Bijna traditioneel wordt overnacht in het Holiday Inn Hotel te Diegem.
De tweede dag voert de deelnemers door het dunbevolkte zuiden van de Belgische Ardennen van Brussel naar Luxemburg. Deelnemers van de 2011-editie zullen zich het karakter van deze dag herinneren: een prachtige route, hoog tempo, meer dan voldoende uitdaging voor bestuurder en navigator.
Zaterdagochtend kunnen de deelnemers genieten van het vaak adembenemend mooie Luxemburg en waarna door de Belgische Ardennen koers wordt gezet naar het noorden. Eindhoven is net als in 2011 etappeplaats.
Zondag wordt de laatste etappe gereden naar de altijd drukbezochte finish van de rally op de Boulevard van Scheveningen. Geen ’thuisbrengetappe’ maar een volwaardige rallydag waarop de rally nog beslist kan worden.

sls 2012 1

De lengte van de SLS Classic zal ongeveer 1.500 kilometer voor de Sportklasse zijn en zo’n 1.400 kilometer voor de Tourklasse. Er worden zeven etappes verreden, elk onderverdeeld in een aantal trajecten. Er zullen iedere dag meerdere uitdagende regelmatigheidstrajecten worden verreden.

Het is mogelijk om deel te nemen in de Sportklasse (voor ervaren deelnemers) en Tourklasse (minder ervaren deelnemers). De leeftijdsgrens voor toe te laten auto’s is t/m 31 augustus 1976.
Alle informatie is te vinden op : www.slsclassic.nl

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.