Lelystad – zondag 17 juni 2012

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is een jaarlijks terugkerend evenement, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni (Vaderdag). Ieder jaar weten ruim 400 historische automobielen de weg naar Lelystad te vinden. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en is gratis toegankelijk. Bij voorgaande edities kwamen er gemiddeld 25.000 bezoekers een kijkje nemen. De speciale presentaties van bijzondere en exclusieve automobielen, de muzikale omlijsting, een automobiliamarkt en aantrekkelijke vormen van straattheater maken het programma compleet en de moeite waard.

nationale oldtimerdag

De komende 28e editie van dit grootse evenement vindt plaats op zondag 17 juni, als vanouds in de Flevolandse hoofdstad Lelystad. Ook ditmaal zijn er verschillende opvallende presentaties. Zo zal er worden verwezen naar de befaamde Italiaanse Mille Miglia en de al even bekende London-Brighton Run. Daarnaast is er een opmerkelijke en unieke presentatie van gemotoriseerd historisch rouwvervoer. Auto’s met opmerkelijke verhalen zoals de Amerikaanse limousine waarin Elvis Presley naar zijn laatste rustplaats op Graceland werd gereden, de Britse Daimler waarin Prinses Diane ten grave werd gedragen en de wagen waarin Prinses Wilhelmina van Paleis ’t Loo (Apeldoorn) na haar overlijden naar het Paleis Lange Voorhout (Den Haag) werd overgebracht. Opnieuw een verrassend initiatief. Inmiddels heeft het Apollo Hotel Lelystad City Centre opnieuw haar medewerking toegezegd zodat er tijdens de komende editie een aantrekkelijk oldtimerarrangement beschikbaar is.

nationale oldtimerdag 1

* 400 deelnemende historische automobielen
* bijzondere presentaties
* rit van 60 km
* geen inschrijfkosten

Meer informatie op www.oldtimerdaglelystad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.