2014-03-20 22_58_31-Oldtimerdag Lelystad

Lelystad – zondag 15 juni 2014

‘Een feest van herkenning’. Zo mag je de Nationale Oldtimerdag in Lelystad wel omschrijven. Een overzicht van onze rijdende cultuurhistorie. De datum van de lustrumeditie is zondag 15 juni 2014. De auto’s van André Citroën (1919-1934) en de historie van het Amerikaanse automerk Packard vormen belangrijke thema’s in het dagprogramma met daarnaast een Bugatti presentatie en een historisch overzicht van de ANWB Wegenwacht ‘Gele Rijders’.

CitroenBugattiPackerd

Zelfs steeds meer Belgische en Duitse eigenaren en collectioneurs weten de weg naar de Zuiderzeebodem in Flevoland te vinden. De 400 deelnemende automobielen ingedeeld in leeftijdsklassen zoals de FEHAC en de FIVA die hanteren, melden zich in een stoet bij de ingang van het opstelparcours, verwelkomt door de sfeervolle klanken van een blaaskapel. Vooroorlogse kleding (uit de charlestontijd), merkoveralls, klassieke helmen, stofbrillen, kleding bij de Amerikaanse limousines uit de rock and roll periode, ronkende en pruttelende motoren, genieten van hapjes en drankjes, nieuwsgierige bezoekers in grote getale en vele memorabele verhalen van trotse eigenaren, zijn de ingrediënten voor een aantrekkelijke dag onder het aansprekende thema ‘Erfgoed dat beweegt‘.

Programma / dagindeling

Het programma van de Nationale Oldtimerdag kent een vaste opzet. Na binnenkomst staan de auto’s op startnummer op hun locatie. Het publiek en de jury hebben zo alle tijd om de auto’s eens goed te bekijken en te bewonderen. Na deze staande presentatie volgt een rijdend concours d’elegance. Dit concours is de start van een rit van circa 60km. in en om de Flevolandse hoofdstad Lelystad. Tot slot is er er aan het einde van de dag de prijsuitreiking. Ook deze editie is de toegang gratis.

08.00 – 10.00 uur 
Binnenkomst deelnemende automobielen
09.30 – 11.30 uur
Juryronde I: staande presentatie op opstelparcours
11.30 – 14.00 uur
Officiële opening
Juryronde II: rijdende presentatie aan publiek (concours) – start rit
Rit: passage Aviodrome met KLM Boeing 737 “Louis Bleriot” (fotomoment) en passage kombaan RDW Testcentrum (2.4 km).
16.00 – 17.00 uur
Bekendmaking winnaars in alle klassen
Uitreiking Trophy “Best of the Show” (winnaar algemeen klassement)
17.00 – 18.00 uur
Vertrek deelnemers

Aanvullende activiteiten en presentaties

Ieder jaar zijn er verschillende aanvullende activiteiten. Naast de ruim 400 deelnemers zijn er diverse kijkobjecten, activiteiten en presentaties.

Meer informatie en actueel nieuws: www.oldtimerdaglelystad.nl

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.