12 februari 2012 – De Rijp

Het deelnemersveld is in principe volgeboekt. Er zijn 85 inschrijvingen binnen. Maar aangezien een aantal equipes heeft aangegeven waarschijnlijk niet te kunnen starten, kunnen we nog enkele inschrijvingen accepteren. Maar enige haast wel geboden, want vanaf 31 januari is de inschrijving definitief gesloten.

In Februari 2009 beleefde de ooit befaamde Midwinterrit zijn wederopstanding als Midwinter Classic. Een groepje enthousiaste en zeer ervaren ritten- en rallysporters bliezen de ooit eveneens legendarische Autosportvereniging ‘de Wegkruisers’ nieuw leven in en realiseerde een geslaagde herstart van de MWR. Nu dus onder de naam Midwinter Classic.

midwinterDat deze Midwinter Classic een daverend succes werd is overduidelijk gebleken uit het aantal deelnemende equipes en de enthousiaste en lovende reacties na afloop van de voorgaande 3 edities. Het was steeds een rit met alle ingrediënten die een rit, zo vroeg in het jaar, aantrekkelijk kan maken. Vaak sneeuw bij de start en een lekker winterzonnetje in de middag. Onder de deelnemende equipes bevonden zich vele oud-rittensporters, historische rallyrijders en vele enthousiaste beginners.

Op 12 februari 2012 wordt de vierde editie van de Midwinter Classic georganiseerd. U kunt het nieuwe klassiekerjaar 2012 beginnen met een leuke rit met als decor het Noord-Hollandse landschap in hopelijk  weer aangename winterse omstandigheden.

De uitzetters van de Midwinter Classic 2012 zijn Jaap Daamen (1e traject) en Adrie Brugmans (2e traject). De start is deze keer bij Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp. Dit etablissement heeft een verrassend interieur dat geheel aansluit bij het begrip “Classic”.

Het wordt een dagrit van ca. 200 km met pittige, maar goed rijdbare kaartlees-trajecten op een eenvoudig reglement. Voor een bescheiden tarief van € 95,-  krijgt u:

– routekaarten in kleur
– 2 rallyborden
– 2 stickers Midwinter Classic 2012
– ’s ochtends ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
– lunch
– gedrukte uitleg na afloop

De MWR was altijd de opening van het nieuwe rittensport seizoen. Ook die traditie willen wij in ere houden met de Midwinter Classic. Een uitstekende kans om uw klassieker, met chauffeur/chauffeuse navigator/trice, in deze stille periode warm te draaien en te testen voor het nieuwe seizoen.

Deelname staat open voor alle bouwjaren en typen auto’s, maar de voorkeur gaat uit naar ouder dan 25 jaar of jongere sportcoupés en cabriolets. Er kan gestart worden in de sport- of toerklasse.

Meer infirmatie en inschrijven: www.dewegkruisers.nl

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.