Alblasserdam – zaterdag 4 juni 2016

Ook de 4e editie van de Willem IV-Rally, georganiseerd door Lionsclub d’Egelantier, staat weer geheel in het teken van het Ronald McDonaldhuis Sophia Rotterdam. Dit jaar wordt gestart vanaf het Raadhuisplein in Alblasserdam. De tocht, die is opengesteld voor klassiekers en sportieve auto’s, stuurt de deelnemers op weg voor meer dan een rondje om de Biesbosch. 

“Bij de tourrit wordt er echt wat gevraagd van de rijvaardigheid en het samenwerkingsvermogen van de bestuurder en de navigator. Het maakt niet uit of men hier wel of geen ervaring in heeft en ook niet met wat voor auto men komt. Het ultieme doel is om vele nachtzoentjes te sparen. Aan de hand van een routeboek gaan de deelnemers van start,” vertelt Guido Revet van de organiserende serviceclub.

Willem IV-2

Nachtzoen
De opbrengst gaat, zoals genoemd, naar het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. In dit huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Op die manier kunnen familieleden aan het zieke kind een nachtzoen of knuffel geven voor het slapen gaan. De kosten van een overnachting bedragen ongeveer vijftig euro, waarvan de familie zelf vijftien euro betaalt. Voor de rest van het bedrag, ongeveer 35 euro per nacht, is het huis volledig afhankelijk van donaties, zoals die van Lions Alblasserwaard d’Egelantier.

Willem IV-1

Inschrijven
Inschrijven kan via www.willemiv-rally.nl. De kosten bedragen 299 euro per auto. Dit is inclusief lunch voor twee personen, een pitstop en een diner.
Belangstellenden zijn van harte welkom. De deelnemende auto’s verzamelen om 10.00 uur op het Raadhuisplein in Alblasserdam, de start is om 11.00 uur.

Rallyorganisatie: www.rallyevenementen.nl
rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.