Passion for Classics; Passion for Life

De 58e International Historic Tulpenrallye zal worden verreden van 1 tot en met 7 mei 2011. De 58e editie van Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s, wordt opnieuw een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en bemanning. Het concept van de rally is in grote lijnen vergelijkbaar met de succesvolle edities van de afgelopen jaren. De route wordt opnieuw uitgezet door Adrie Brugmans en Jaap Daamen.

Route
De start van de 58e Tulpenrallye vindt op zondag 1 mei plaats in de buurt van Bergerac, in de Dordogne in Frankrijk, op ongeveer 1000 km van Utrecht. De receptie met alle deelnemers en officials vindt op zondagmiddag plaats in het schitterende Chateau des Vigiers in Monestier op ongeveer 15 km van Bergerac. Hier vindt op maandag 2 mei ’s morgens ook de start van de rally plaats.
De eerste drie dagen wordt de Tulpenrallye verreden in een geheel nieuw gebied, met prachtige routes door de Acquitane, Midi-Pyrénées en de Auvergne. Op woensdag wordt Vichy aangedaan (hier vond in 2010 de start van de 57e Tulpenrallye plaats). Vanuit Vichy loopt de route dan noordwaarts, met een stop op donderdag in Troyes. Op vrijdag verlaat de Tulpenrallye Frankrijk, om die avond in de buurt van Dinant in de Belgische Ardennen te finishen. Zaterdag 7 mei wordt dan de laatste etappe verreden naar de finish bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’ in Noordwijk. Voor de finish in Noordwijk wacht de deelnemers op de boulevard als afsluiting nog de Tulpenrallye Sprint voor zij aan de finish de tulpen in ontvangst kunnen nemen en volgens traditie kunnen genieten van haring en korenwijn..

Klassen
Het is mogelijk om deel te nemen in de:
· Vintageklasse, voor auto’s die zijn gebouwd voor 1950;
· Tourklasse, voor deelnemers met weinig of geen rallyervaring;
· Sportklasse, voor meer ervaren equipes;
· Expertklasse, waarin de equipes met de meeste ervaring tegen elkaar strijden.

Meer info en inschrijven op www.tulpenrallye.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.