Het zit er weer op, de 59e Tulpen Rallye is gereden. Onder luid applaus zijn Rinus Sinke en Bart den Hartog bij Huist ter Duin als winnaars gehuldigd.  Een mooie prestatie van deze equipe, die voor de tweede keer de Tulp op hun naam schreef en voor deze gelegenheid de inmiddels traditionele Sprint op de boulevard stapvoets en zwaaiend naar het publiek aflegde. Gefeliciteerd!

Er wordt bij het afvoeren van dranghekken en barriers teruggekeken op een zeer geslaagd publieksevenement op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Duizenden mensen zijn op het evenement afgekomen, een groot deel van de middag stonden de belangstellenden 2 rijen dik langs het parcours om de prachtige glanzende en soms gehavende bolides de 2 x 125 m sprint te zien afleggen.

tulp 6c e1336911680288

Vintage Cars
Circa 15 leden van de Dutch Vintage Sports Car Club (DVSCC) openden om 13.00 uur het bal met enkele demonstratieritten. De eerste rondes werden gereden door bijzondere originele exemplaren van vooroorlogse modellen, waaronder o.a. Alfa Romeo, Alvis, Riley en Jaguar en Bugatti. De leden van de DVSCC zorgden, de meesten getooid met racebril en leren pilotenhelm, voor een  spectaculaire opwarmer.

Deelnemers Tulpen Rallye
Na een uurtje demonstraties van pre-wars was het om 14.00 uur tijd voor het serieuze werk: een scherpe tijd zetten op de sprint van 2 x 125 meter met à cheval stop (dus met de stopstreep tussen de voor- en achterwielen). Hoewel de proef niet meetelde voor het eindklassement was iedere deelnemer fanatiek genoeg om een snelle sprint te maken en om daarmee het publiek een prachtige middag te geven!

tulp 6d e1336913892445

Het stralende zonnetje zorgde voor een volle boulevard en dankzij de vakkundige presentatie van NENS-journalist Han Kuijper werd iedereen goed op de hoogte gehouden van alles wat er op en om de boulevard gebeurde.

De complete fotoregistratie van de Tulpen Rallye Sprint is hier terug te vinden.

Organiseer ook een rally voor uw business club, relaties of personeel: klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.