Zaterdag 10 mei 2014 – Noordwijk aan Zee

De Tulpenrallye Sprint, het spectaculair publieksevenement dat sinds 2010 de finish van de meest populaire historische rally van Nederland opluistert, wordt ook in 2014 weer georganiseerd. Liefhebbers van de Tulpenrallye én van klassieke auto’s zijn verheugd dat in de Bloemenbadplaats voor de vijfde keer tijdens de finish van de Tulpenrallye weer zoveel extra’s valt te beleven. De Koningin Wilhelmina Boulevard zal de hele dag in het teken staan van nostalgie en klassieke auto’s. Het evenement vindt deze keer plaats op zaterdag 10 mei 2014.

tulpenrally sprint vintage

Avalon Evenementen verzorgt de totale facilitaire invulling van het evenement, inclusief vergunningaanvraag, het veiligheidsplan en de benodigde voorzieningen. De boulevard wordt ingericht als tijdelijk ‘circuit’: de deelnemers proberen in zo’n kort mogelijke tijd een afstand van exact 2 x 125 m af te leggen. Ze doen doet à cheval, dus met stilstaande start en met tussenstop en finish met de finishlijn tussen het voor- en achterwiel. Een leuke klassementsproef die voor prachtige taferelen zorgt. Foto- en filmcamera meenemen dus!

Programma

13.00 uur  Testsprints en demo’s
13.30 uur  Klassementsproef – 250 deelnemers in 4 categorieën:
                       – Vintage (vooroorlogse) Klasse
                       – Tour Klasse
                       – Sport Klasse
                       – Expert Klasse
17.30 uur   Einde programma

Een impressie van de eerste editie: Tulpen Rallye Sprint (youtube)

Actuele informatie over de tulpenrallye: www.tulpenrallye.nl

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.