“Leg je hand op een hete kachel en een minuut lijkt wel een uur. Wees samen met die speciale vrouw en een uur lijkt wel een minuut. Dat is relativiteit”. Zo vertelde de van oorsprong Duitse wetenschapper en bedenker van de relativiteitstheorie Einstein ooit. Waarmee hij maar wil zeggen dat de tijd vliegt als je gein hebt. Dat de tijd vliegt is wel duidelijk, want het is weer tijd voor Oldtimerdag Appelscha. Een vleugje van deze vervlogen tijd kunt u op zaterdag 17 september 2011 proeven in Appelscha, want dan wordt daar alweer voor de vijfde keer de Oldtimerdag georganiseerd van 09.00-18.00 uur

appelscha 1Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, auto’s, solexen, legervoertuigen,caravans, campers, fietsen, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1984, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, anderen weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding, weer anderen met eigenaren die, aan de hand van foto’s, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.

De organisatie van deze Stichting Oldtimerdag Appelscha spreekt weer over: De mooiste dag van het jaar. Er worden ruim 2.000 voertuigen en 20.000 bezoekers uit geheel Nederland, Duitsland en België verwacht. In 2010 waren er 1.800 voertuigen en 18.000 bezoekers.

De inschrijving is nog niet gesloten. Voor de organisatie is dat geen probleem, omdat het terrein groot genoeg is om alle voertuigen een plaatsje te geven. Dit jaar is het terrein weer verder uitgebreid. Ook dan zal het weer het grootste gratis toegankelijke Oldtimerevenement van Nederland worden. Bij de ingang zullen een aantal dames in aangepaste kleding u verwelkomen. Zij zullen u een tas overhandigen met diverse informatie, zoals algemene info en reglementen over het evenement. Vanaf dit punt dient u de aanwijzingen van de vrijwilligers te volgen over het plaatsen van uw voertuig op de daarvoor bestemde plaats cq locatie.

Voor de verzorging van de inwendige mens staan over het gehele terrein diverse kramen met eten en drinken, van patat tot broodjes en van koffie tot bier. Ook is de ANWB op het terrein aanwezig om, indien mogelijk, eventuele motorische problemen met de voertuig op te lossen.

lp400s

Voor zowel de deelnemers als de bezoekers is dit evenement gratis. Wat betekent dat iedereen gewoon zonder te betalen naar binnen kan en als het moois kan bewonderen. Dit geldt tevens voor een groot aantal van de aanwezige attracties. Als we er vanuit gaan dat Einstein gelijk had, dan moet het toch wel weer een heel mooie klassiekerevenement worden.

Informatie en inschrijven:

STICHTING OLDTIMERDAG APPELSCHA
Postbus 77, 8426 ZN APPELSCHA
Telefoon: 0516-432300 Telefax: 0516-432629
Internet: http://www.oldtimerdagappelscha.nl E-mail: info@bomba.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.