“De mooiste dag van het jaar”

Appelscha – 15 september 2012

“Leg je hand op een hete kachel en een minuut lijkt wel een uur. Wees samen met die speciale vrouw en een uur lijkt wel een minuut. Dat is relativiteit”: zo vertelde de van oorsprong Duitse wetenschapper en bedenker van de relativiteitstheorie Einstein ooit. Waarmee hij maar wil zeggen dat de tijd vliegt als je gein hebt. Dat de tijd vliegt is wel duidelijk, want het is weer tijd voor Oldtimerdag Appelscha Een vleugje van deze vervlogen tijd kunt u op zaterdag 15 september 2012 proeven in Appelscha, want dan wordt daar alweer voor de vijfde keer de Oldtimerdag georganiseerd van 09.00-18.00 uur

Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, auto’s, solexen, legervoertuigen,caravans, campers, fietsen, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1986, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, anderen weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding, weer anderen met eigenaren die, aan de hand van foto’s, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.

appelscha 1

De organisatie van deze Stichting Oldtimerdag Appelscha spreekt weer over: De mooiste dag van het jaar. Er worden ruim 2.600 voertuigen en 24.000 bezoekers uit geheel Nederland, Duitsland en België verwacht. Voor de organisatie is dat geen probleem, omdat het terrein groot genoeg is om alle voertuigen een plaatsje te geven. Dit jaar is het terrein nog weer verder uitgebreid. Ook dan zal het weer het grootste gratis toegankelijke Oldtimerevenement van Nederland worden. Verscheidene namen van voertuigen zullen verschijnen, van Lamborghini tot Ford, van Scania tot Puch, van Kreidler tot Batavus. Ook aanwezig zijn o.a. Kreidler club Nederland, Simca club Nederland, Citroënclub Friesland, Renault club, Lamborginiclub, Mercedes-Benz club Nederland, BMW club Nederland, VW Busclub, Citroën HY club, Hymer 660 etc.. Ook diverse trekkerclub, brommerclubs, motorclubs, zullen met grote getallen aanwezig zijn. Ook aan niet gemotoriseerde voortuigen is aandacht. Ruim 50 oude fietsen van begin vorige eeuw en daarvoor zullen worden tentoongesteld. Vele stationaire motoren van klein tot groot zullen hun draaikunsten vertonen.

Tevens is er een toerrit van 20-60 km voor alle rijdende voertuigen. Al dan niet onder begeleiding door de mooiste stukjes van de Ooststellingwerf. Het wordt een dag vol met activiteiten. Er is ook een markt waar een honderdtal kramen staan opgesteld met o.a. materiaal over de historie van diverse voertuigen, kleding, smeermiddelen en miniaturen en we hebben voor het eerst een grootschalige onderdelenmarkt, waar allerlei onderdelen voor de Oldtimers te vinden zal zijn. Er is teven een oude ambachten markt met o.a. Bezembinder, glas in lood, houtdraaier, mandenmaker, planeetschilder, touwenslager, etc. Ook zal er de gehele dag gezellige muziek ten gehore worden gebracht d.m.v. de vele draaiorgels en live radiouitzending. Ook is het gelukt om voor het eerst een grote dorsmachine te laten zien, die jaren dienst heeft gedaan. Na een jarenlange restauratie wordt hij deze dag getoond en ook nog werkende.

Voor de verzorging van de inwendige mens staan over het gehele terrein diverse kramen met eten en drinken,van patat tot broodjes en van koffie tot bier. Ook is de ANWB op het terrein aanwezig om, indien mogelijk, eventuele motorische problemen met de voertuig op te lossen.

Voor zowel de deelnemers als de bezoekers is dit evenement gratis. ls we er vanuit gaan dat Einstein gelijk had, dan moet het toch wel weer een heel mooie klassiekerevenement worden.

Namens Stichting Oldtimerdag Appelscha

Internet: www.oldtimerdagappelscha.nl
E-mail: info@bomba.nl
Facebook: www.facebook.com/oldtimerdagappelscha

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.