Epen – 19/20 november 2011

Nachtrally’s zijn er in soorten en maten, maar de Nacht van Nederland is uniek in zijn soort en kent een bijzonder concept.

De Nacht van Nederland voert u over een route dwars door Nederland. De start cq finish ligt ofwel in het Zuiden ofwel in het Noorden van Nederland. De route voert u over de mooiste wegen van ons land. Stel u eens voor: u start in Zuid-Limburg waar de route u over prachtige (holle) wegen richting het Noorden voert, u rijdt vervolgens door het coulissen-landschap van Overijssel en Drenthe verder richting finish over de karakteristieke wegen in Noord-Nederland. Het landschap zal voortdurend wisselen en het navigeren zal daarom ook steeds andere inzichten vragen. De eerste editie zal starten in Zuid-Limburg (Epen) en de finish zal aan het Lauwersmeer zijn.

nacht van nederland

Iedereen die aankomt is al een winnaar desalniettemin kan er worden gestreden in de Tour- of Sportklasse. Beide klassen rijden binnen hetzelfde tijdschema, echter de sportklasse dient meer kilometers af te leggen. In de Nacht van Nederland ligt de nadruk op rijden en scherp navigeren. U zult echter niet worden geconfronteerd met complexe herconstructies en omrijroutes. Het rijden van de juiste route is in het duister al voldoende opgave. Wanneer u de juiste route rijdt wordt u beloond met een controle, rijdt u de onjuiste route wordt u niet bestraft. De Nacht van Nederland kent geen foutcontroles. Ziet u een controle, dan schrijft u ‘m dus op. De controles zullen voorzien zijn van reflecterend materiaal, waardoor u ze beter opmerkt, hetgeen geen garantie is dat u ze allemaal ziet!

De start vindt ‘s-middags plaats waarna u de volgende dag vroeg in de ochtend de finish zult bereiken. U heeft er dan ca. 600 km rally opzitten en bent ca 16 uur verder. De rally bestaat uit 3 etappes en 12 trajecten. In het tijdschema zijn voldoende rustpauzes opgenomen op de rit veilig te laten verlopen. Op de pagina route krijgt u een indruk van het traject dat de rally zal volgen. De eerste rustpauze zal tevens het diner zijn, waarna u zo rond middernacht weer een pauze heeft. De laatste pauze zal rond de klok van 3 zijn en bevat tevens een nachtsnack zodat u de inwendige mens een beetje wakker kunt houden.

Service
Niet alleen voor uzelf is de Nacht van Nederland een beproeving, ook uw rally-auto moet de rit doorstaan. Wanneer er zich problemen voordoen is het altijd prettig als u kunt vertrouwen op de hulp van een ervaren service-ploeg. Ook in de Nacht van Nederland is een professionele serviceploeg aanwezig. Zij proberen (kleine) storingen te verhelpen waarmee u in ieder geval de finish kunt bereiken. Controleer vooraf uw auto en zorg dat u niet verrast wordt door een kleinigheid.

Meer informatie over de eerste editie vindt u op www.nachtvan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.