Winschoten – 28 mei 2016

Sinds 2008 organiseert de Lions Club Winschoten op de laatste zaterdag van mei hun Tellerlikker Rally. Hier rijden in totaal 60 classic-cars een, vooraf niet bekende, route op basis van het “bol-pijl” systeem door de provincie. De route is ca. 180 kilometer lang en onderweg zijn er meerdere rijtesten en rustmomenten ingebouwd. Nieuw is dat de rally dit jaar wordt verreden onder auspiciën van de NHRF (Nederlandse Historische Rally Federatie) en dus nog professioneler van opzet is.

Exclusief
Met het maximale aantal van 60 equipes, houdt de Lions Club het evenement exclusief van opzet. Er is voor alle deelnemers o.a. een ontbijt, lunch en afsluitend diner inbegrepen. De route wordt vakkundig uitgezet en er is een professioneel serviceteam aanwezig voor eventueel benodigde technisch assist: Het zijn immers bijna allemaal auto’s van 25 jaar en (veel) ouder.

Tellerlikker

€ 57.000,– aan goede doelen
Naast de bijdrage van de deelnemende equipes, zijn er ook dit jaar weer meerdere sponsoren bereid geweest om het goede doel van de Lions Club Winschoten een warm hart toe te dragen. Het batig saldo van de dit jaar door de Lions uit te voeren activiteiten (waaronder deze rally) gaat naar de Stichting Make-A-Wish. Sinds het ontstaan van de is rally al € 57.000,– gedoneerd is aan 17 verschillende goede doelen in de gemeenten Oldambt / Bellingwedde en Pekela. Zie ook de site www.tellerlikkerrally.nl.

Start en finish De start vindt plaats vanaf het Marktplein in Winschoten. Om 9.31 uur start hier elke minuut een equipe. Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt zal deze ochtend wederom het startsein geven. Vanaf ca. 16.30 uur finishen de classic-cars in Blauwestad, bij brasserie Azzurro (strand Zuid). Hier volgt ook de prijsuitreiking en zal er worden genoten van een welverdiend diner.

Belangstellenden zijn van harte welkom, zowel bij de start als bij de finish.

Meer informatie en inschrijven: www.tellerlikkerrally.nl.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.