Voor deelnemers aan historische regelmatigheidsritten, die onder auspiciën van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) of de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) worden verreden, is er met de invoering van het Nationaal Reglement Regelmatigheidsritten (NRR) iets veranderd op verzekeringstechnisch gebied.

Het hebben van een ‘groene kaart’ en/of het ondertekenen van een verklaring dat de deelnemer is verzekerd voor deelname aan een regelmatigheidsrit, is niet meer voldoende. De Assurantieverklaring die voortaan verplicht is, bestaat uit een standaardformulier waardoor een organisator in één oogopslag kan zien of een deelnemer voor zijn evenement juist verzekerd is.

Hoe kom ik aan een Assurantieverklaring?

Deelnemers aan historische regelmatigheidsritten kunnen de standaard Assurantieverklaring via hun verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon aanvragen. De Assurantieverklaring wordt in  vrijwel alle gevallen gratis door de verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon verstrekt. Vervolgens verstrekt de deelnemer een kopie van de verklaring aan de organisator van het evenement. Buitenlandse deelnemers (het kenteken van de auto is hierbij bepalend) kunnen volstaan met een verkorte verklaring.

Als de organisator van een evenement geen kopie van een geldige Assurantieverklaring in zijn bezit heeft, mag hij de betreffende deelnemer niet aan de start toelaten. Overigens zal de organisator van een regelmatigheidsrit voor al haar deelnemers een aanvullende secundaire WA-verzekering afsluiten die ‘bijzondere calamiteiten’ dekt.

Wat houdt dit voor een deelnemer in?

De deelnemer dient de volgende acties te ondernemen:

Wij adviseren om bij twijfel altijd bij de organisator van de rally te informeren. Er is niets zo teleurstellend dan inschrijven voor een rally en er bij de start achter te komen dat de formaliteiten niet in orde zijn.

Voorbeeld: assurantieverklaring

Bron: FEHAC

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.