RALLYEVENEMENTEN.COM

…goed nieuws voor deelnemers en organisatoren!

Assurantieverklaring

Voor deelnemers aan historische regelmatigheidsritten, die onder auspiciën van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) of de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) worden verreden, is er met de invoering van het Nationaal Reglement Regelmatigheidsritten (NRR) iets veranderd op verzekeringstechnisch gebied.

Het hebben van een ‘groene kaart’ en/of het ondertekenen van een verklaring dat de deelnemer is verzekerd voor deelname aan een regelmatigheidsrit, is niet meer voldoende. De Assurantieverklaring die voortaan verplicht is, bestaat uit een standaardformulier waardoor een organisator in één oogopslag kan zien of een deelnemer voor zijn evenement juist verzekerd is.

Hoe kom ik aan een Assurantieverklaring?

Deelnemers aan historische regelmatigheidsritten kunnen de standaard Assurantieverklaring via hun verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon aanvragen. De Assurantieverklaring wordt in  vrijwel alle gevallen gratis door de verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon verstrekt. Vervolgens verstrekt de deelnemer een kopie van de verklaring aan de organisator van het evenement. Buitenlandse deelnemers (het kenteken van de auto is hierbij bepalend) kunnen volstaan met een verkorte verklaring.

Als de organisator van een evenement geen kopie van een geldige Assurantieverklaring in zijn bezit heeft, mag hij de betreffende deelnemer niet aan de start toelaten. Overigens zal de organisator van een regelmatigheidsrit voor al haar deelnemers een aanvullende secundaire WA-verzekering afsluiten die ‘bijzondere calamiteiten’ dekt.

Wat houdt dit voor een deelnemer in?

De deelnemer dient de volgende acties te ondernemen:

  • De deelnemer vraagt bij zijn verzekeringsmaatschappij cq tussenpersoon de standaard Assurantieverklaring aan.
  • De maatschappij of tussenpersoon verstrekt de deelnemer de originele verklaring, die geldig is tot de eerstvolgende premievervaldatum (of alleen voor een specifiek evenement).
  • Let er op dat de aanvullende voorwaarden kloppen (o.a. het dekkingsgebied, leeftijd bestuurder en maximale tijdsduur van het evenement).
  • Controleer of de vervaldatum nog klopt met de datum van het evenement.
  • Bij inschrijving van een evenement verstrekt de deelnemer een kopie van de Assurantieverklaring aan de organisator (wanneer deze ingeleverd moet worden, wordt door de organisatie meegedeeld). Rijdt u meer evenementen per jaar dan moet u bij de inschrijving van ieder evenement een kopie van uw Assurantieverklaring bij de organisatie inleveren.
  • Bij het verstrijken van de premievervaldatum moet de deelnemer een nieuwe Assurantieverklaring bij de verzekeringsmaatschappij aanvragen.
  • Vraag de Assurantieverklaring ruim voor het evenement aan. De afgifte kan in sommige gevallen meer dan een week in beslag nemen.
  • Voor buitenlandse deelnemers (kenteken is hiervoor bepalend) is een verkorte verklaring mogelijk. De organisator verstrekt hierover de benodigde informatie.

Wij adviseren om bij twijfel altijd bij de organisator van de rally te informeren. Er is niets zo teleurstellend dan inschrijven voor een rally en er bij de start achter te komen dat de formaliteiten niet in orde zijn.

Voorbeeld: assurantieverklaring

Bron: FEHAC

Meest gelezen

Over dit blog
Zelf een rally organiseren?
Fromanteel Generations Rally 2020
1e editie Si Sicilia - 7 daagse klassiekertoer over Sicilië

Voer uw E-mailadres in om u op dit blog te abonneren en ontvang een E-mail als een nieuw bericht wordt geplaatst.

Voeg je bij 782 andere volgers

%d bloggers liken dit: