Op 23 & 24 juni 2012 wordt het 10e Concours d’élégance georganiseerd.

Het Concours op Paleis Het Loo is in 9 edities uitgegroeid tot het mooiste en grootste klassieker feest van Nederland. De moderne auto industrie heeft het Concours d’élégance ook ontdekt en gebruikt dit evenement om haar laatste collectie aan het publiek te tonen. Hieronder een kleine samenvatting van de verschillende onderdelen van het Concours d’élégance:

Vredestein Classic Sprint: Op de Koningslaan sprinten diverse malen per dag vooroorlogse automobielen. Het brullende geluid, de geur van olie en verbrand rubber samen met de enthousiaste presentatie door Bert van den Dool maken dit tot het spectaculairste onderdeel van het weekend.

Royal Paddock: Hier vindt u de deelnemers aan de Vredestein Classic Sprint met hun vooroorlogse automobielen . Er zijn niet alleen auto’s hier in de paddock, maar ook een prachtige modeshow, lekker eten & drinken en de presentaties van de Royal Paddock-sponsoren.

headerloo

Music & Entertainment: Het concours wordt aangekleed met bijzondere acts, muzikale optredens en kunstenaars. Natuurlijk wordt er altijd gezocht naar een unieke link met klassiekers.

Classic Car displays: Naast de concoursen presenteren wij samen met musea, privécollecties en automobielclubs diverse displays van klassieke automobielen. Elke display heeft zijn eigen unieke thema.

Classic & Club Parking: een steeds groter en meer populair onderdeel van het evenement is de klassiekerparkeerplaats, gratis toegankelijk voor iedere bezoeker die met een klassieke auto komt. Tevens is de Classic & Club Parking een perfecte plek om met een rally te finishen.

Royal Fair: Ruim veertig winkeltjes presenteren hun waar aan de concoursbezoekers. Niet alleen auto gerelateerd maar ook shops voor de vele vrouwelijke bezoekers met ondermeer; mode, sieraden, antiek en kuns.

En nog veel meer!

councours loo 2

Facts: Tijdens het concours 2010 zijn bijna twintigduizend bezoekers de poorten van het Concours gepasseerd, 86 artikelen in binnen en buitenlandse media, 55 sponsoren waren aanwezig met een hospitality paviljoen, 48 vooroorlogse automobielen deden mee aan de Vredestein Classic Sprint, er waren ruim 250 bijzondere klassiekers te bewonderen, meer dan 1600 klassiekers stonden op de Classic & Club parking, 48 shops toonden hun bijzondere waar op de Royal Fair, 6 grote automerken presenteerden hun nieuwste collectie, ruim 25 juryleden beoordeelden de diverse klassen en uiteindelijk was er één ‘Best of Show’: de Fiat 8V uit 1954.

Wij hopen dat wij met deze sfeer impressie de juiste emoties bij u los hebben gemaakt, graag ontvangen wij u als deelnemer, sponsor of bezoeker op het 10e Concours d’élégance Paleis Het Loo.

Met klassieke groet,

Jan-Peter Nijmeijers
Timo Rietbergen

via Concours 2012 | General Information.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.