Maandagavond vroeg naar het hotel gegaan en alles bijgewerkt voor de site en de radio. Dinsdagmorgen werden we wakker met een dik bewolkte lucht, dreigend met regenstrepen erin. Na de verplichte tankbeurt en het bezoek aan de bakker voor ons ontbijt (een Frans ontbijt in een hotel heeft niets voor te stellen en kost, naar wat je krijgt, een vermogen) reden we naar de boulevard aan het meer van Aix omdat daar de start was bedacht.

Drie Noordwijkers op rij bij d estart in Aix-les-BainsWe spraken de teams Machielsen-vdLugt en vDord-vStijn die  hun klassement al hadden bekeken. Han en Henri staan in de expertklasse op een 38e plaats. Han had Henri “stevig toegesproken omdat er toch een paar belangrijke punten waren blijven liggen….”  Henri had beterschap beloofd en welgemoed gingen ze op pad. Nico en Gerard waren niet ontevreden over hun 35e plek in de sportklasse.

De uitslagen van maandag: vd Aart ligt in de tourklasse  op een 73e plaats, Smink op 51 en Hogenelst op 43.

De deelnemers van de tourklasse (waaronder vdAart-Neyt, Smink-Mulder en vader en zoon Hogenelst waren al erg vroeg in de morgen gestart. Naar ons idee was het toen net licht…

De bekende brug in Thun (CH)Meteen na de start was er een kleine test op de parkeerplaats en de teams mochten de heuvels in met een spectaculaire afdaling als toegift. Daarna werden de vlakkere gebieden uitgezocht, richting le Petit en Grand Abergement. Voor de rest van de dag was het niet echt…  De wegen waren niet mooi, de regen viel en de coördinaten voor de verschillende punten waren in decimalen terwijl dat in graden-minute-seconden moest (of andersom…)

Dus weinig meegemaakt en alleen maar teveel gereden op zoek naar de juiste plekken. Rijden we naar de lunch ( gepland links bóven Genève) , blijkt dat onze TomTom ons naar een plek ergens ver onder Evian (rechtsonder Genève) aan het sturen is… Jammer.

Gauw deze dag vergeten en alleen terugblikken op het geweldige plaatsje Thun in Zwitserland waar we nu zijn aangeland. Vriendelijke mensen, goed eten met rode wijn zoveel als…. Sorry, we mochten het niet meer over het eten hebben.

Parkeerchaos op de Rathausplatz in Thun...Henri en Han hebben nog een verhaal dus dat moet nog opgetekend worden en Margie en Carl weten ook wel wat. Morgen gaan we Aart vdToorn ook strikken (maar die had Wouter al naar voren geschoven als woordvoerder. Hij had het over een ‘loserdag’…

Klaar voor deze dag. De uitslagen van dinsdag komen straks op de site en dan gaan we woensdag (morgen wel weer genieten van een mooie zonnige dag…. hopen we…)

Groet,

@HanKuijper

Klassement na 2 dagen…

Videocompilatie dag 2 door Diederik Pauli / IHTR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.