ZON!! Zo beginnen we de dag in Colmar. De vooruitzichten zijn goed voor vandaag en dus zijn er positievellingen die in korte broek aan de start verschijnen.

Wij spreken met Robert-Jan Hogenelst over de lekke band; er was geregeld een tik en bij controle bleek er een gigabout in te zitten. Tja, dan moet er iets gebeuren dus de technische dienst werd gevraagd. Zij hadden een oplossing maar nu zijn ze zelf op zoek naar een garage om een reserveband te scoren. Henri vd Lugt heeft een goede nachtrit gereden met Han en is uitgeslapen.

tulp5 b

Nico v Dord hebben we nog niet gezien evenals Aart vd Toorn. Wouter Neyt was blij dat de zon scheen en dat we naar Duitsland gingen. Frankrijk had hij nu wel gezien. Carl Smink zat te ontbijten en heeft het, samen met Margie, best naar zijn zin. De vermoeidheid begint nu wel zijn tol te eisen bij Margie maar zij is niet de énige. Als je de verhalen leest op twitter en FaceBook dan zijn er veel sleutelpartijen geweest vannacht. Bij een Mustang werd bijvoorbeeld een kruiskoppeling vervangen. De tanden waren helemaal afgebroken.

Gisteren zagen we bij een tijdcontrole iemand onder een MG liggen te sleutelen. De benzineleiding was lek en zachtjes druppelden de kostbare brandstof weg. Een parkerschroef in de juiste maat was nergens te vinden, in geen enkele gereedschapskist, en toen kwam iemand op het idee om er een uit de bekleding te halen. Die zijn klein maar voor deze klus was het wel de juiste maat…

Even over ‘t tanken: als je € 1,56 mag afrekenen voor een liter Euro 95 dan is dat toch wel 20 (twintig) cent goedkoper dan in ons landje. Voor een volle tank dus 10 euro besparen…

tulp5 a

Als we op de routekaarten van vandaag kijken zien we weer weinig spectaculairs. “Veel geneuzel” is de term die nogal wat navigatoren geven aan de opgezochte wegen. Zoeken naar onverdachte kleine weggetjes en géén spectaculaire colletjes, vergezichten en diepe dalen. De heuvels worden wat vriendelijker. Bij Rotbach gaan we wel weer echt de bush in; veel bossen en smalle wegen en heuvels. Mét zon is dat natuurlijk leuk.

De lunch is bij het reeds eerder door de rally bezochte ‘Molen aan de Eikeltjesbeek‘ (Eichelsbacher Mühle) waar we lekker in de zon ontspannen. Ná de lunch volgen we een deel van de route die we aflegden toen we een paar jaar geleden óók in Bad Kreuznach onzer tenten opsloegen.Wij rijden na een kort stuk met de route meegereden te zijn via de snelweg naar de laatste test van de dag op de Pfingstwiese. De Pinksterwei dus… Een test met een ‘bogeytime’ van 1’.15” en een snelheid van 41 km/h. Aan het eind een ‘stop á cheval’, stoppen met de streep tussen de vóór- en achterwielen.En dan het laatste stukje naar het Domina Hotel aan de Bade Allee.

Daar is het feest! Doordat de laatste test op de afgesloten parkeerplaats niet echt goed verliep werd die bijna meteen gecancelled. Daardoor konden de teams meteen naar het hotel en als je daar buiten in de heerlijk temperaturen met een bierglas mét handvat kunt staan nagenieten…. Dat is heerlijk. De laatste kwamen tegen 21.00 uur aan. Dat waren de teams uit de expertklasse die vanmorgen mochten uitslapen ná hun nachtrit.

Na het bier en de wijntjes even eten en dan naar bed. Morgen is weer een dag en die gaat naar ‘Mestreech’… En daar zullen we dan ook de bitterballen gaan eten!

Groet,

@HanKuijper

Klassement na 4 dagen…

Videocompilatie via Diederik Pauli / IHTR

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.