viaflaminia-01

18 – 23 mei: Ligurische kust –  Amalfi kust

25 – 31 mei: Amalfi kust – Sicilië – Napels

2 – 8 juni : Rome – Ligurische kust

Italië is het land van de passie, passie voor het leven in al zijn vorm, passie voor het genieten of het nu van de natuur of de cultuur is. Vandaar dat de Via Flaminia al bijna tien jaar een rally voor klassieke auto’s in dit bijzonder gastvrije land organiseert. Voor 2013 staan er drie verschillende edities op het programma.

rallyschild 6 x 3 cm

De eerste editie vangt op 18 mei aan en gaat langs de Middellandse zee kust naar het zuiden om bij de Amalfi kust te eindigen. Zes dagen heerlijk rijden door Toscane en Umbrië, heerlijk eten en goede accommodaties. De reis naar Italië kan desgewenst met de autoslaaptrein plaatsvinden. Bij Amalfi worden de auto’s opgehaald per vrachtwagen.

Bij Amalfi start meteen de volgende rally die verder via Calabrië naar Sicilië trekt.  De hotels van de eerste editie zijn al uitstekend, bij de Via Flaminia naar Sicilië is het comfort niveau net iets hoger, maar wel zonder de authenticiteit uit het oog te verliezen.  De rally is meer geënt op diegene die voor een luxe en ontspannen rally gaat waar volop tijd is om van de cultuur te genieten. Zo wordt er bij Masala een wijnproducent bezocht en wordt de best bewaard gebleven Griekse tempel in Segesta bezocht.

De laatste nacht vindt op de boot naar het vaste land plaats alwaar de laatste editie start op 2 juni. Deze Via Flaminia staat voornamelijk open voor vooroorlogse automobielen. In zes dagen wordt via Umbrië, de Abruzzen en Toscane weer het schitterend gelegen kasteel waar de eerste aflevering begon aangedaan.

viaflaminia-02

De Via Flaminia rallys danken hun succes aan een combinatie van inspannen en ontspannen. Het rally rijden wordt op een zeer ontspannen manier gedan, maar toch wordt er een klassement aangehouden. En de competitie kan hevig zijn, vooral voor de rode lantaren. Het is deze “non-nonsens” houding in combinatie met de heerlijk ontspannen en gastvrije houding van de Italianen die de Via Flaminia kenmerkt en de deelnemers telkens doet terugkeren.

Voor de drie edities geldt dat er maximaal plaats is voor 30 klassiekers en dat er niet op tijd gereden wordt waardoor er genoeg tijd is om te genieten van al het moois en lekkers dat Italië te bieden heeft.

Meer informatie op www.via-flaminia.com , via info@via-flaminia.com of bel Bart Kleyn op  020 4083064

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.