Hillegom – 26 mei 2013

Het Den Hartogh Ford Museum organiseert op zondag 26 mei, samen met Van Kalmthout Auto en Century Cars een groots evenement, genaamd ´Ford Experience Day´.

ford-1

Tijdens dit unieke evenement kunnen bezoekers niet alleen de mooiste ´klassieke´ Ford modellen bekijken, maar ook zelf unieke innovatieve technologieën van Ford, zoals het Active Park Assist – waarbij de auto zelfstandig kan inparkeren- en Active City Stop – waarbij de auto zelfstandig een noodstop maakt om een ongeval te voorkomen – aan den lijve ondervinden.

Tijdens de Ford Experience Day worden ook vele interesssante demonstraties gegeven, zoals met een echte houtgasauto en met de Ford Quadricycle. Dit voertuig was in 1896 het eerste dat ontsproot aan het geniale brein van Henry Ford. De eerste Ford ooit bestond uit een eenvoudig frame met een bankje en vier fietswielen (vandaar de naam) en een motortje dat op ethanol liep. De 2-cilinder leverde een vermogen van 4 pk. Uiteraard is de wereldberoemde T-Ford ook van de partij. Het was een van de eerste in massaproductie gebouwde auto´s, die de wereld op wielen heeft gezet. In 1918 was de helft van alle auto’s in de wereld een Ford Model T!

ford-2

Een van de vele andere publiekstrekkers is de spectaculaire Mercury 1939 Kwik. Deze Mercury werd in 1939 door de bekende Nederlandse rallyrijder Maus Gatsonides omgebouwd tot ‘Kwik’. Gatsonides reed vele races en rally’s met deze snelle auto.

Dit is slechts een deel van alle activiteiten! De toegang tot de Ford Experience Day én het museum is geheel gratis.

Programma zondag 26 mei, 11.00 -17.00 uur

Bezoekers kunnen de hele dag door deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals:

Locatie: Den Hartogh Ford Museum, Haarlemmerstraat 36 2181 HC Hillegom

“Grootste Ford oldtimer collectie van de hele wereld!”

Meer informatie: http://www.fordmuseum.nl

 

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.