geld inzamelen voor het goede doel rallyevenementen

Geld inzamelen: de 10 beste manieren om geld op te halen voor een goed doel!

Doneren, geldschieten of toesteken; alle drie woorden met een prachtige betekenis, namelijk het inzamelen van geld. Dat kan verschillende doelgroepen en doeleinden hebben. Zo kun je geld ophalen voor een goed doel dat bijvoorbeeld de strijd aangaat met een vreselijke ziekt. Ook kan dit om eindelijk die oude kantine van je vereniging te renoveren. Gelukkig zijn er genoeg verschillende mogelijkheden voor het inzamelen van geld om het ook nog eens leuk en uitdagend te maken. In deze blog geven we je een inkijkje de top tien manieren om geld in te zamelen.  

 

Welke manieren zijn er zoal om geld in te zamelen?

Nu over naar de orde van de dag: de tien manieren om keiharde pegels te bemachtigen voor jouw goede doel of vereniging. 3, 2, 1, go!

1. Een fundraiser rally

We gaan van start met de fundraising evenementen door middel van een rally. Samen in een auto, navigator en coureur, op een zoektocht naar de juiste weg waar je verschillende uitdagingen tegenkomt. Daarnaast zijn er verschillende manieren om geld in te zamelen. Waarom dit deze beste manier is? Daar lees je straks meer over.

2. Start een crowdfunding campagne

Een veelvoorkomende andere optie is het opzetten van een crowdfunding campagne. Hierbij kan middels een crowdfunding website geld worden gestort voor een bepaald doel. Het is een vrij eenvoudige manier waarop je mensen van over de hele wereld kunt laten meedoen moet jouw actie.

3. Organiseer een online veiling

Nu we in deze tijd meer online dan offline tijd doorbrengen met elkaar is een online veiling zeker geen verkeerde keus. Door al het videobellen zijn we allemaal doorgewinterde Zoom’ers en MS Teams’ers geworden waardoor online veilingen goed kunnen scoren.

4. Start een donatieplatform

Deze vorm van crowdfunding vereist wat meer werk en meer IT-kennis. Je zet hierbij een eigen website of platform op waar men kan doneren naar hartenlust. Het voordeel hieraan is dat als je het goed doet en het je helemaal eigen maakt, het erg goed zal scoren.

5. Organiseer een marathon

De ouderwetse sponsorloop; wie is er niet groot mee geworden? Je laat je leden een bepaalde afstand lopen waarbij ze gesponsord worden door hun naasten. Wat het anders maakt dan anderen is om er een 2021-versie van te maken. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat alle lopers vanuit thuis te volgen zijn door een simpele tracker. Als de plaatselijke pizzatent het kan, waarom jij dan niet? 

6. Laat t-shirts bedrukken

Hierbij zul je in moeten spelen op de gevoelens van een drukkerij, ook dat zijn immers mensen. Wanneer je T-shirts laat bedrukken met jouw logo erop, zorg er daarnaast ook een belangrijke boodschap op staat. Waarom is het zo belangrijk dat mensen het shirt kopen en dragen? Wat stralen ze hiermee uit en kunnen ze er eventueel andere mee inspireren om vervolgens ook zo’n shirt aan te  schaffen?

7. Zet een livestream op

Wederom heb je hier een IT-talent voor nodig binnen je clubje mensen. Het is tegenwoordig erg populair om een livestream op te zetten waarbij er de mogelijkheid is om te doneren. Mensen die een donatie achter laten worden in de stream benoemt. Daarbij wordt tevens hun bericht gedeeld met de overige kijkers. Hierbij is het van belang dat je een goede reden hebt voor de doelgroep om de livestream te willen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pubquiz of talentenshow.

8. Ga een samenwerking aan met een lokale ondernemer

Er zijn gedurende de coronaperiode een aantal branches die weten te profiteren van deze situatie. Deze bedrijven met een extra centje op zak kun je een voorstel doen. Jij, als vereniging of goed doel, levert voor een dag een x-aantal mensen aan als personeel in ruil voor een deel van de omzet van die dag. Ondernemer blij, inzamelingsactie flink gespekt dus jij ook blij, iedereen blij.

9. Wat heb je over voor... uitdagingen?

In elk dorp, buurt of wijk is er wel een persoon die veelal roept ‘’voor honderd euro…’’ en dan een belachelijke actie waarop eigenlijk niemand zit te wachten. Dit is het moment dat die zinloze aanbieding eindelijk zin krijgt. De deelnemers krijgen een bepaalde challenge op hun bord waar het publiek tegen elkaar opbiedt tot het beoogde bedrag is binnengehaald. Laat nu maar eens zien of je het echt zou doen Jos!

10. Organiseer een videogame toernooi

Zit je doelgroep vastgekluisterd aan de Playstation? Benut dan deze kans en zet een benefiet gametoernooi op. Deelnemers betalen inschrijfgeld en kunnen, net als bij de fundraising rally, gesponsord worden door verschillende partijen. De winnaar gaat met een mooie prijs naar huis (al is het goede doel of de vereniging aan het einde van de avond de grote winnaar). Mocht je nog een spel zoeken om dit mee te doen, probeer dan eens onze favoriet: DiRT Rally 2.0

Waarom is een rally het perfecte middel om geld in te zamelen?

Onze specialiteit is – je zult het niet geloven met zo´n naam – rallyevenementen. Maar hoe maak je daar nu een inzamelingsactie van? Goed dat je het vraagt! Hiervoor zijn fundraising evenementen in het leven geroepen.

Het unieke aan de rally is de verschillende manieren waarop er geld ingezameld kan worden. Zo kun je bedrijven laten investeren in jouw evenement door middel van sponsoring. Denk hierbij aan bestickering op de rallyauto’s, grote spandoeken naast de route en ga zo maar door. Daarnaast is er een tweede geldkraan, namelijk de inschrijfkosten. Daarbij moet gezegd worden dat je naast de rally zelf het evenement gemakkelijk kunt opbouwen bij de start- en finishlocatie. Hierbij schiet ons bijvoorbeeld een loterij of veiling te binnen die na de rally gehouden kan worden.

Zoals je merkt zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat maakt het opzetten van een inzamelingsactie juist zo lastig. Wij willen graag deze last voor je ontnemen. Doordat we ervaring hebben met het opzetten van fundraising evenementen zijn wij de perfecte partner. Daarnaast leveren wij graag maatwerk. We kijken per evenement wat er past bij het doel en de doelgroep. Zo komen we samen tot de mooiste evenementen om nooit meer te vergeten.

En over de finish!

Was het binnen de vijf minuten? Zo zie je dat er ontzettend veel manieren zijn om geld in te zamelen. Van de oude, maar zeker niet bedorven manieren als een sponsorloop of een crowdfunding campagne tot een heuse rally (virtueel of het echte werk). Voor ons blijft de nummer 1 de fundraising rally. Een gezellig dag met alle leden van jouw vereniging of goede doel waarbij er ook nog eens een zakcentje wordt opgehaald. Iedereen blij!

Inspiratie opgedaan?

Een rally is de perfecte manier om geld in te zamelen voor je goede doel. Wil jij geld inzamelen voor jouw goede doel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.