Leeuwarden – zaterdag 8 oktober 2016

Een bijzonder initiatief van Arjen Lont, voormalig directeur van Bouwbedrijf Lont, en Bouwe de Boer van de Gemeente Leeuwarden. Zij organiseren samen met de Friese singer/songwriters Syb van der Ploeg en Piter Wilkens van Stichting JIT, een exclusieve fossielvrije autotocht door Fryslan op zaterdag 8 oktober a.s.met de Grien 10 Toer en op zondag 9 oktober met de Grien 10 Muzyk Toer door Fryslân.

Grien10-1

Green 10 Tour voor elektrische auto’s
De Green 10 Tour op zaterdag 8 oktober is een dagvullend programma op basis van open inschrijving.  De maximaal 100 deelnemende equipes mogen alleen in 100% elektrisch en 100 % fossielvrije aangedreven auto’s deelnemen. De toer heeft een recreatieve, licht competitieve inslag. Er wordt getracht de deelnemers zoveel mogelijk binnen de begrote tijden en route door Fryslân met 10 verrassende stops inclusief start en finish te laten (her)starten en finishen.

Inschrijven
Inschrijving voor de Grien 10 Toer is mogelijk t/m zondag 2 oktober 2016. Er kunnen maximaal 100 equipes inschrijven aan de Grien 10 toer 2016. De kosten bedragen € 150,00 en hiervoor mag je het volgende verwachten:

Ontvangst met koffie en thee 
Routekit met roadbook en versnaperingen
Mooie route van ca. 180 km door het mooie en schilderachtige Fryslân met onderweg 8 stops langs interessante projecten die een stap extra hebben gedaan om duurzaam en innovatief te bouwen en ontwikkelen
Lunch op de route bij één van de partners
Borrel op de finishlocatie met aansluitend buffet
Muzikale omlijsting door Syb van der Ploeg en Piter Wilkens

Klik hier om direct in te schrijven.

Muzyk Toer op zondag
Op de zondag organiseert Stichting JIT Jou It Troch op zondag 9 oktober de Grien 10 Muzyk Toer waarin 10 horecagelegenheden worden aangedaan door verschillende Friese artiesten die zichzelf akoestisch kunnen begeleiden, om zo aandacht te vragen bij publiek en media voor milieuvriendelijke vervoermiddelen en verantwoord energie gebruik. De artiesten verplaatsen zich met een solarboot, een elekrische auto, scooter of een fiets naar de locaties.

Grien10-2

Dit 2-daagse, duurzame evenement wordt voorafgaand aan de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd, die op maandag 10 oktober a.s. plaatsvindt.

Meer informatie en inschrijven voor de tour: www.grien10tour.frl.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De deelnemende auto’s verzamelen om 08.00 uur bij de Elfstedenhal in Leeuwarden. De start is tussen 9.00 uur en 9.30 u.
De eerste deelnemers worden om bij het WTC Expo complex bij Westcord WTC Hotel Leeuwarden.

Rallyorganisatie: www.rallyevenementen.nl

 

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.