Zandvoort – 1 en 2 september 2012

De race van de World Sportscar Masters belooft een hoogtepunt te worden van de Historic Grand Prix Zandvoort. In het weekeinde van 1 en 2 september 2012 verschijnen op Circuit Park Zandvoort naar verwachting 35 tot 40 sportprototypes en GT’s aan de start. Het startveld biedt een prachtig overzicht van auto’s die enkele decennia geleden onderdeel uitmaakten van ’s werelds bekendste endurance- en GT-races.

De World Sportscar Masters is het domein van sportprototypes en GT’s uit de jaren ’60 en de eerste helft van de jaren ’70. De organisatie verwacht prachtig gelijnde, bulderende auto’s van het kaliber Ford GT40 (viervoudig winnaar van de 24 uren van Le Mans), Lola T70 en McLaren M1. De motoren van de krachtigste auto’s in het veld hebben een cilinderinhoud tot vijf liter, in enkele gevallen zelfs tot 5.700 cc. Dat wordt genieten van de klassieke, ongedempte V8-sound! Het startveld bestaat verder voornamelijk uit ranke sportscars zoals de bekende Chevron B8 en B16 en GT’s zoals de Porsche 911 RSR en Chevrolet Corvette.

grandprix 2

Nederlandse inbreng
Onze landgenoot David Hart is al jarenlang succesvol in de World Sportscar Masters. Vorig jaar behaalde hij bijvoorbeeld enkele podiumplaatsen met zijn Lola T70 Mk3b. De in historische autosportkringen bekende Pieter Boel heeft zich ingeschreven met zijn De Tomaso Pantera, Porsche-specialist Leonard Stolk mengt zich in de strijd met zijn Porsche 911 RSR.

Voormalige Formule 1-coureur aan de start
Ian Ashley behoorde in de jaren ’70 tot het selecte groepje van Formule 1-coureurs. Hij ging vier keer van start, maar slaagde er niet in om punten te halen. Ashley nam in 1977 deel aan de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort. Helaas wist hij zich niet te kwalificeren met zijn Hesketh-Ford. Ashley kwam daarnaast enkele keren in actie tijdens de races van de Formule 5000 op het duinencircuit. De Brit keert tijdens de Historic Grand Prix terug naar Circuit Park Zandvoort met een Lotus 23B.

Racende politicus
Er verschijnen meer rijders met een bijzondere achtergrond aan de start. Wat te denken van Paul Drayson? Hij nam in 2010 deel aan de 24 uren van Le Mans in de snelste klasse LMP1. Als politicus maakte hij deel uit van de vorige Britse regering, thans heeft hij zitting in het Britse House of Lords. Drayson bestuurt een Chevron B8.

grandprix 1

Toegangskaarten
Kaarten voor de Historic Grand Prix zijn in de voorverkoop beschikbaar. Vanaf € 20,- heeft u al een dagkaart; een weekendkaart koopt u vanaf € 35,-. U kunt genieten van Formule 1-auto’s, Le Mans sportscars en nog veel meer. Met elke toegangskaart bent u meer dan welkom in het rennerskwartier, waar u de bolides van dichtbij kunt bewonderen en fotograferen. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene krijgen 50% korting. Daarnaast heeft de Historic Grand Prix zijn eigen Paddock Club. In de exclusieve accommodatie aan de binnenzijde van de Tarzanbocht zal het de gasten aan niets ontbreken.

Voor kaartverkoop en meer informatie kijkt u op: www.historicgrandprix.nl

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.