Fundraising: Hoe kan ik geld inzamelen met een rally evenement?

geld inzamelen fundraiser rallyevenmenten

Het is bewezen dat de mens vrolijk en opgetogen wordt van een win-winsituatie. Denk hierbij aan een leuke activiteit waarbij ook nog eens geld wordt ingezameld  voor een gezamenlijk doel. Dat is precies wat we doen bij een fundraising evenement: op een leuke en ludieke manier (het heet niet voor niets FUNdraising) geld inzamelen voor een goed doel, stichting, lokale onderneming(en) of vereniging. Klaar met het ophalen van oud papier en de standaard sponsorloop? Met een fundraising rally van Rallyevenementen.com wordt het een dag voor in de geschiedenisboeken!

Waarom geld inzamelen?

Het machtigste gebruiksmiddel van de mens: zijn geld. Tenminste, zo wordt er weleens over gedacht. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het ophalen van geld. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden beschreven. Mocht je iets voor ogen hebben wat we niet hebben benoemd, wees dan niet getreurd. We leveren maatwerk en denken dan ook graag met je mee om het perfecte fundraising evenement voor jou te organiseren.

Benefiet evenement organiseren voor het goede doel

Goede doelen moeten het normaal gesproken doen met minimale middelen. Dit komt doordat goede doelen veelal leven van donaties en sponsoren. Met een fundraising rally evenement kan er op een unieke manier net dat beetje extra geld in het laatje komen. Want zeg nu zelf; met de collectebus langs de deuren is toch niet meer van deze tijd?

Geld inzamelen voor de stichting

Net als bij een goed doel, zijn de middelen van stichting vaak schaars. Deze organisaties mogen volgens de wet geen winst maken waardoor al het geld dat in de stichting komt ook moet worden uitgegeven aan de stichting. Zo weet de donateur of sponsor zeker dat het geld in goede handen terechtkomt.

Inzamelingsactie voor lokale ondernemers

Het zal je niet zijn ontgaan dat verschillende sectoren het de afgelopen tijd financieel erg zwaar hebben. Er wordt dan ook opgeroepen om de lokale ondernemer een hart onder de riem te steken. Om de grootste zorg voor deze bedrijven te verzachten, zou een fundraising evenement een goede manier zijn om te laten zien dat je als inwoner van een stad of dorp op komt voor het bestaan van de lokale ondernemers.

Geld inzamelen voor verenigingen

Ook verschillende verenigingen hebben het door de pandemie niet gemakkelijk. Denk aan alle carnavalsverenigingen in het zuiden van het land of muziekverenigingen die al maanden niet meer op het podium hebben gestaan. Met contributie alleen gaan ook deze organisaties het niet redden.

Geld inzamelen met rally evenement

Er zijn dus, zeker in deze tijd, genoeg redenen om een beetje extra geld in te zamelen met een  fundraising evenement, maar hoe ziet zo’n dag er dan uit?

Nog voordat we ook maar denken aan het starten van de motoren, gaan we samen met je rond de tafel zitten om het evenement op papier te zetten. Denk hierbij aan de regio waarin de rally moet plaatsvinden, verschillende locaties die moeten worden aangedaan en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald. Daarna stippelt Rallyevenementen.com, de route uit en zorgt ervoor dat alles tiptop in orde is.

Uiteindelijk gaat het om het plezier dat er met elkaar gemaakt wordt terwijl de keiharde pegels binnen lopen voor het goede doel, stichting of vereniging. Samen met je navigator in de auto een lekker stukje rijden voor het goede doel.

Ook in corona tijd een goede oplossing voor jou fundraising evenement!

Anders bij andere vormen van fundraising, is er bij de rally evenementen weinig tot geen verandering nodig in het concept. Voor een fundraising evenement meld je je aan samen met jouw navigator. In principe zit je dus maar met twee personen in je eigen auto. Het is dus erg simpel om je aan te passen aan de geldende regels. Ook wanneer de richtlijnen worden aangescherpt, kunnen we snel schakelen om ervoor te zorgen dat aan alle regels wordt voldaan.

Waarom een fundraising evenement organiseren met Rally Evenementen?

“Nou, leuk, bedankt voor alle informatie, de mazzel!” Mocht je er zo instaan, dan maak je een vergissing. Er komen duizend-en-één zaken kijken bij het opzetten van een rallyevenement. Daarom willen we graag deze zorgen bij jouw vereniging weglaten, zodat de focus ligt op of bij? Datgene dat het meest belangrijk is: genieten van een mooie dag voor jouw organisatie. Door onze ervaring in het uitzetten en organiseren van (rally) evenementen, weten we wat belangrijk is wanneer het aankomt op een benefiet organiseren.

Begin met een helder plan

Om je alvast op de “rallyweg” te helpen, hebben we een aantal tips voor je als je geld gaat inzamelen voor een goed doel, stichting of vereniging door middel van een fundraising evenement van Rallyevenementen.com:

 • Zorg voor een helder goed doel. (dat je samen met ons opstelt)
 • Maak gebruik van vrijwilligers uit je netwerk om kosten te drukken. 
 • Welk verdienmodel gebruik je?
  • Inschrijving laag en verplichte donatie?
  • Richt je je op particulieren of bedrijven?
  • Wil je sponsoren binnen halen?
  • Hoeveel moet er per deelnemer opgehaald worden?
  • Hoe groot is het percentage dat naar de organisatie gaat?
  • Is er behoefte aan side-events zoals een loterij of veiling?
 • Werk met duidelijke en heldere documenten.
  • Projectplan
  • Draaiboek
  • Planning

Een voorbeeld uit onze rally-archieven.

geld inzamelen met een fundraiser

Met gepaste trots mogen wij je vertellen dat we voor de achtste keer op rij de Willem lV Rally van Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier mogen organiseren. Deze vereniging is onderdeel van Lionsclub Nederland. Met speciale projecten zamelen zij geld in voor goede doelen. Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier bevordert onderlinge vriendschap en stimuleert haar leden om kennis, persoonlijke ervaringen en meningen uit te wisselen. Hiervoor blijkt een rally van Rallyevenementen.com het juiste instrument.

Tijdens de vijfde editie van de Willem IV Rally werd voor het Ronald McDonald Huis Rotterdam het geweldige bedrag van € 38.780 opgehaald. Guido Revet van de serviceclub kijkt terug op een mooie dag met een fantastisch eindresultaat.
‘Ik krijg kippenvel wanneer ik naar deze groep mensen kijk die met elkaar gezorgd hebben voor deze fantastische cijfers op de cheque’, vertelde hij in zijn speech tijdens de uitreiking van de cheque. 

‘Alle rijders en sponsoren hebben eraan bijgedragen dat vele gezinnen kunnen overnachten in het Ronald Mc Donald Huis Rotterdam. Het ultiem doel om vele nachtzoentjes te sparen is gelukt!.’

Voor dit soort verhalen organiseren wij fundraising evenementen. Het doet ons ontzettend veel deugd om zulke bedragen voorbij te zien komen voor zulke goede doelen.

Zo, nu ben je er helemaal klaar voor. Je hebt gelezen wat een fundraising evenement inhoudt, waar het voor bedoelt  is en hoe wij er onze bijdrage aan leveren.

Op onze pagina fundraising evenementen is meer informatie te vinden! Heb je daarna nog vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Juist nu, in deze tijd waarin het wegbrengen van de lege flessen een uitje is voor jouw leden of collega’s. Bezorg ze een dag om hun zorgen te vergeten en te genieten van al het moois dat een rally te bieden heeft terwijl er geld wordt ingezameld voor jouw doel. Laat deze win-winsituatie niet aan je voorbijgaan!

Inspiratie opgedaan?

Een rally is de perfecte manier om geld in te zamelen voor je goede doel. Wil jij geld inzamelen voor jouw goede doel?

Is een rally corona-proof?

Ook in tijden waarin we worden geteisterd door het coronavirus, is het mogelijk om deze ervaring mee te maken. Anders dan bij andere activiteiten is de Nieuw Ehrenstein rally hét uitje om te rijden met respect voor de coronaregels. Mocht je deze ervaring aan willen gaan met personen buiten uw eigen huishouden, adviseren wij je om vooraf een coronatest af te nemen. Voor onze evenementen houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Voor een volledig overzicht van de huidige corona regels verwijzen we je graag naar de website van de rijksoverheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.