Den Haag – Beijing  5 mei 2012

4 weken afzien11.000 km uitdagingvoor mens en machinemet slechts één doel
Terres des Hommes bereiken bij de Chinese muur !

hbc 1

Op bevrijdingsdag 5 mei 2012 start in Den Haag  “The Hague Beijing Challenge”, een langeafstandrally voor oldtimers door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Rusland en Mongolie naar de eindbestemming Beijing in China. De totale afstand bedraagt ca. 11.000 kilometer. De inschrijving voor deze rit vol uitdagingen en ontberingen sluit op 31 augustus a.s.

De deelnemers doorkruisen onherbergzame gebieden zoals het Oeralgebergte en de eindeloze taiga’s van Siberië. In het aziatische deel van Rusland wordt het legendarische Baikalmeer gepasseerd, dat voor het grootste gedeelte van het jaar bevroren is. Dan wordt de weg vervolgd richting Mongolie waar de auto’s verplicht van een chinees kenteken moeten worden voorzien en de deelnemers hun chinese rijbewijs moeten gaan halen.

hbc 2Daarna wordt er koers gezet naar de Chinese muur waar, na de kou, sneeuw, ijs en modder in Rusland, de zandstormen en hitte in de Mongoolse Gobi woestijn, de deelnemers op 2 juni 2012 hopen aan te komen.
Hier eindigt deze rally officieel en zal de cheque met sponsoropbrengsten worden overhandigd aan Terre des Hommes. Aangekomen in Beijing zullen de oldtimers terug naar Nederland worden getransporteerd en vliegen de equipes terug naar Amsterdam.

Voor deelname aan en/of informatie over deze rally kijkt u op www.hbc2012.nl.

Stichting The Hague Beijing Challenge 2012
Pauwenlaan 119
2566 TG Den Haag

Contact         René Kroon
E-mail           info@hbc2012.com
Telefoon        06-51417293

Twitter account: @HBC2012

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.