In de herfstvakantie 2012 gaat voor het eerst de Sleutel13Rally van start.  Spannend, avontuurlijk en leuk! De rally wordt gereden met de meest karakteristieke auto van Roemenië, de Dacia!

In de tijd voor de omwenteling werden in Roemenië Dacia’s geproduceerd die een kopie waren van de oorspronkelijke Renault 12. Hij kwam in een sedan, een station en in twee types pick-ups (met enkele en dubbele cabine). Voor de rally staan in Cluj-Napoca de wagens klaar voor de deelnemers. Deze auto rijden de teams naar Nederland.

De teams vliegen van Dortmund naar Cluj-Napoca. De sleutels voor de auto’s liggen al te wachten. Stickers plakken en rijden maar!

sleutel13 2

Een team bestaat uit minimaal 2 personen. De minimum inleg is € 5.000. Van dit bedrag komt minimaal de helft ten goede aan Stichting Kinder-Rijk. Deze organisatie geeft kansarme kinderen en gezinnen nieuwe kansen. De inleg is inclusief vlucht, auto,  papieren, organisatie van de rally, ontbijt, diner en overnachtingen.

De naam van de rally is een verwijzing naar een steeksleutel 13. Met dit stuk gereedschap kunnen de meeste reparaties aan de oude Dacia’s uitgevoerd worden. Natuurlijk worden de teams uitgerust met dit stuk gereedschap zodat zij kleine reparaties onderweg zelf uit kunnen voeren. Het ‘wedstrijdgedeelte’ wordt verzorgd door Avalon Evenementen uit Zoetermeer.

Initiatiefnemers Gert IJszenga en Raoul Veldink zijn in Roemenië geweest om de rally voor te bereiden. In Cluj Napoca, de startplaats van de rally, is veel Nederlandse bedrijvigheid. Het tweetal heeft al direct veel goodwill weten te kweken bij deze ondernemers. Over enkele weken geeft IJszenga een presentatie aan de Nederlandse Business Club. De Nederlandse consul Wouter Reijers heeft zijn volledige medewerking toegezegd. Op dit moment zijn er al enkele bedrijven die actief bij de organisatie zijn betrokken.

De organisatoren proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Het bedrag dat overblijft wordt gebruikt om bestaande projecten van Kinder-Rijk uit te breiden en nieuwe projecten te starten.

In totaal is er ruimte voor 15 – 20 teams. Er zijn nog enkele plekken. De organisatie voorziet de teams van een handige toolkit waarmee relatief eenvoudig fondsen geworven kunnen worden. Meer informatie en aanmeldingen via www.Sleutel13Rally.nl.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.