Nieuw Vennip – 28 april 2013

Op zondag 28 april 2013 wordt de 14e Venniper Konginnerit verreden. De Venniper Koninginnerit is in 2001 ontstaan als kleine tourrit voor klassiekers, maar is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend klassiekerevenement. Jaarlijks doen ongeveer 130 equipes mee aan de sport- of tourklasse.

venniper

De kracht van het evenement ligt in de verscheidenheid aan deelnemers. Het deelnemersveld varieert van Volkswagen Kever tot LaSalle Phaeton, van Citroën Deux Chevaux tot Lancia Fulvia Sport Zagato 1300 S en van Triumph TR4 tot Wolseley Hornet Sports. Vanwege de vraag vanuit het deelnemersveld heeft het bestuur van de Venniper Koninginnerit dit jaar besloten om naast de sport- en tourklasse een speciale vintageklasse op te zetten. Deze klasse is bedoeld voor prewar cars. De moeilijkheidsgraad van de vintageklasse is vergelijkbaar met die van de sportklasse.

venniper-2012

De start en finish van het evenement vinden plaats in Nieuw-Vennep, gelegen in de Haarlemmermeer, Noord-Holland. In de ochtend worden alle equipes ontvangen bij het paddock De Rustende Jager, waar koffie en gebak klaar staat. Deelnemers ontvangen een origineel routeboek, routeschild en onderwegtas met diverse versnaperingen. De start is vanaf 9.00 uur, waarbij de auto’s onder toeziend oog van het publiek over een startplatform vertrekken. Halverwege de route, die tot op de dag zelf geheim blijft, zullen alle deelnemers ontvangen worden op een mooie lunchlocatie, waar men kan genieten van een goed verzorgde lunch. In de middag keren de klassiekers terug naar Nieuw-Vennep, waar de rijders met andere deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen en de foto van hun klassieker ontvangen. Kort daarop zal de prijsuitreiking volgen.

Eigenaren met een klassieker van voor 1975 kunnen zich aanmelden voor de rit via de website www.vkrit.nl. Daar is tevens meer informatie en beeldmateriaal te vinden van voorgaande edities.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.