Interclassics-2014

MECC – Maastricht – 17 – 18 – 19 januari 2014

InterClassics & TopMobiel is het grootste oldtimerevenement van de Benelux en vindt plaats van 17 t/m 19 januari in MECC Maastricht. De mooiste en meest exclusieve voertuigen in de Benelux, alles op het gebied van onderdelen en automobilia en de thema’s ‘100 jaar Maserati’, ‘Mustang Big Screen Heroes’ & ‘Pre War Race Legends’ maken het evenement een must voor elke oldtimerliefhebber.

Interclassics - 1

Thema’s 2014:

100 Jaar Maserati
Het automerk is in 1914 door de zes gebroeders Maserati opgericht. Van medio de jaren twintig tot de jaren vijftig spitsten de broers zich toe op de productie van raceauto’s. Met name de beroemde Tipo 26, 250F en de Birdcage waren zeer succesvol. Aan het eind van de jaren vijftig zijn ze ook met de bouw van straatauto’s gestart. Het merk bouwde gedurende de jaren zestig en zeventig een reputatie op als producent van exclusieve GT’s.
Maar liefst 30 zeer exclusieve Maserati’s zijn tijdens InterClassics & TopMobiel te zien. Exclusief voor dit evenement stelt het Apeldoornse Louwman Museum één van hun topstukken, namelijk de Maserati 8CM Monoposto Grand Prix Car, beschikbaar. Ook kunnen de bezoekers van InterClassics & TopMobiel de Tipo 26 aanschouwen.

Showpaviljoen Mustang Big Screen Heroes
De Mustang is een van de meest in het oog springende modellen van Ford. Het eerste exemplaar werd geproduceerd in1964. Zijn sportieve uiterlijk maakt de Mustang tot een ware filmheld. De auto was voor het eerst te zien in de James Bond klassieker Goldfinger (1964). Vele optredens volgden. Zo was de Mustang onder meer te bewonderen in James Bond Thunderball (1965), Bullitt (1968), James Bond Diamonds Are Forever (1971) en Gone in 60 Seconds (1974). Deze helden zullen niet ontbreken in een uniek showpaviljoen waar enkel Mustang Big Screen Heroes tentoongesteld zullen worden.

Showpaviljoen Pre War Race Legends
De eerste autorace vond plaats in 1887. De eerste Grand Prix in1906. Al vroeg in de geschiedenis ging het hard. In1909 doorbrak de Blitzen Benz de snelheidsgrens van 200 km/u. Coureurs waren volstrekt ondergeschikt aan het mechaniek. Het showpaviljoen Pre War Race Legends toont i.s.m. Pre War Cars de heroïsche snelheidsmonsters
van destijds. De grootvaders van de Formule 1.

Interclassics - 2

Alle informatie en kaartverkoop op de website : www.ic-tm.nl/

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.