27 april 2014 – Ophemert / Nieuw-Vennep

Op zondag 27 april starten ruim 130 klassieke auto’s in Ophemert (Gelderland) aan de 15e Venniper Koninginnerit. Ter gelegenheid van het lustrum is gekozen voor een bijzondere startlocatie bij Kasteel Ophemert, vanwaar de auto’s via een prachtige en uitdagende route rijden naar het finishpunt in Nieuw-Vennep.

venniper-1

De start vindt plaats om 9.30 uur bij Kasteel Ophemert, waar publiek uiteraard welkom is. De eerste klassiekers (allen van voor 1975) worden rond 15.30 uur verwacht bij De Rustende Jager. Naast een feestelijk onthaal van alle auto’s, wordt er ook gezorgd voor gezellige muziek, passend bij het tijdsbeeld van de auto’s. Zo spelen The Murphy Jets hits van de jaren zestig en speelt The Shadow Faction de beste nummers van Cliff Richards en The Shadows. Als klap op de vuurpijl nemen de dames van The Triolettes ons mee naar de ’50er jaren met nummers als ‘Mr Sandman’ en ‘Tico Tico’. Uiteraard is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Aan het einde van de middag vindt hier ook de prijsuitreiking plaats.

Bij de finish is er gelegenheid voor publiek om de auto’s te bekijken op het parkeerterrein bij De Rustende Jager. En daar zitten een aantal zeer bijzondere auto’s tussen. Waaronder een Talbot, een Bugatti T37, een Aston Martin Mark II Le Mans, maar ook prachtige klassiekers als de Jaguar E-Type, Alfa Romeo Spider Touring, Austin Healey, BMW 2002 TI, Chevrolet Belair Hardtop Coupe, Mercedes SL, MG A, Porsche 911 en Volkswagen Kever. Op zondag 27 april is de Venneperweg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Venniper-3

De speciale lustrumrit wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, maar ook vele sponsoren. Speciale dank gaat uit naar hoofdsponsors De Meerse Accountants, Lexpoint, Gebr. Griekspoor,  De Rustende Jager en A-side media.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.vkrit.nl.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.