elleburgsepoorte 1Zondag 1 april 2012 – Elburg

De Elburgsche Poorte, de jaarlijkse toerrit van Automobielclub “de Ellerijders”, is na een jaar van afwezigheid weer in de rittenkalender opgenomen. De datum is vastgesteld op zondag 1 april 2012. Zoals kenners wel weten is dit een rit voor auto’s die vóór 1 januari 1979 op kenteken moeten zijn gezet.

NIEUW : Aangezien onze vereniging in 2012 haar 40-jarig bestaan viert, heeft het bestuur besloten deze uivoering van De Elburgsche Poorte ook open te stellen voor niet-klassieke auto’s. Hierdoor krijgt deze rit meer het karakter van een Jubileumrit.

ellerijders 1De Elburgsche Poorte 2012 bestaat uit diverse trajecten over een totale lengte van ongeveer 180 km. Aan de hand van prachtig gekleurd kaartmateriaal worden de deelnemers ca. 6 uur lang over de landelijke wegen van het Nationaal Landschap IJsseldelta, het Zwarte Watergebied en het IJsseldal geleid om tot slot weer terug te komen in Elburg.

De organisatie staat garant voor een echte rijdersrit, waarin vlot rijden en genieten voorop staan. Bovendien probeert de uitzetter zo veel mogelijk de verfoeilijke verkeersdrempels en andere mogelijke belemmerde elementen te vermijden.

eller 02Zowel de deelnemers met een klassieke als met een niet-klassieke auto kunnen starten in de Sport- of Toerklasse. De Sportklasse (equipes met ervaring) krijgt een eenvoudige kaartleesrit voorgeschoteld, terwijl de Toerklasse (voor rijders en navigators met weinig of geen ervaring dan wel gezelligheidsrijders) wordt verreden op verschillende eenvoudige verrassingssystemen.

De eerste deelnemer start om 09.31 uur; de auto’s zullen tussen 16.00 en 17.00 uur weer in Elburg worden terug  verwacht. Uiterlijk om 19.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Inschrijving voor De Elburgsche Poorte is vanaf heden open voor maximaal 120 auto’s.

Start- en finishlocatie is Restaurant & Partycentrum “De Haas” in Elburg. De lunch zal onderweg worden genuttigd; het exacte adres is nog niet bekend.

Startgeld
Het startgeld bedraagt € 110,= per equipe (= bestuurder + navigator) voor inschrijvingen die vóór 1 maart 2012 door de organisatie worden ontvangen.

Voor dit bedrag krijgen de deelnemers:
– ontvangst met koffie/thee met iets lekkers,
– 2 rallyschilden + stickers,
– routeboeken in kleur,
– een geheel verzorgde lunch en,
– na afloop, een dinerbuffet en uiteraard de uitleg.

Informatie en inschrijven: www.ellerijders.nl
Henk Jongman: 0320 254865 voorzitter@ellerijders.nl (uitzetter)
Jeu Aben: 0525 682427 jeuannieaben@kpnmail.nl (controleur)
Joop Meeuwsen: 0525 683495 penningmeester@ellerijders.nl (inschrijfbureau)

Tot ziens op 1 april 2012. Dit is beslist géén grap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.