Schouwen_Duiveland

Uitzetter Willem van Leeuwen bijt dit jaar het spits af met het uitzetten van KLIP I. We zullen vertrekken en finishen vanuit restaurant Grevelingen.

Men zit dan al meteen op Schouwen – Duiveland, waar het DHRC bijzonder weinig met KLIP’s komt. Maar aangezien de Deltarally in 2013 niet wordt gehouden is het wel leuk om in maart in het wedstrijdgebied van de Deltarally te zitten. Ook voor de ROHAC is dit vertrouwd terrein en men verwacht dan ook wel wat deelnemers van de Rotterdams-Overschiese Historische Automobiel Club bij deze KLIP. Men is benieuwd of bekendheid met het wedstrijdterrein hen enig voordeel oplevert!

ROHAC

Willem van Leeuwen heeft samen met Willem Vellekoop (die al eerder op Voorne-Putten een KLIP heeft uitgezet) de nodige verkenningen over het eiland gemaakt en tijd gehad om een sfeerfoto en een filmpje te maken.2012 12 15 113630 5

Wees gerust, de route bestaat echt niet alleen maar uit dit soort weggetjes. De route staat op de kaart en ritmeester Jacques Limpens heeft hem al gecontroleerd.

Wat de Sportklasse betreft staat er nu al een erg leuk (licht uitdagend) ritje op de kaart. Voor de Tourklasse zal het allemaal wat eenvoudiger zijn, zij zullen vooral van KLIP I leren.
De systemen die gebruikt zullen gaan worden zijn pijlen kortste, punten een-na-kortste route. Na de tijdcontrole onderweg volgt nog een traject met barricades.

Programma zaterdag 9 maart 2013:

  • 10.15 uur:              opening documentencontrole en koffie of thee voor de deelnemers.
  • 10.30 – 11.30 uur:  minikaartleescursus door Maarten Peters voor de absolute beginners
  • 11.30 uur:              welkomstwoord door de voorzitter en briefing door de uitzetter.
  • 11.45 uur:              gezamenlijk lunchbuffet.
  • 12.31 uur:              start eerste equipe Sportklasse.
  • ± 15.30 uur:           geplande finish eerste equipe.
  • ± 17.00 uur:           wanneer alle deelnemers weer terug zijn uitleg van KLIP I door de uitzetter, hoe u had moeten rijden om alles goed te doen en aansluitend prijsuitreiking.

U kunt inschrijven in twee klassen:

De Tourklasse is afgestemd op equipes met weinig of geen rallyervaring.
De Sportklasse is afgestemd op de meer ervaren rijders en navigatoren die al eens aan de grotere rally’s hebben deelgenomen of die vorig jaar de KLIP’s in de Tourklasse hebben gereden en nu meer uitdaging zoeken.

De organisatie is in handen van de Dutch Historic Rally Club. Dat houdt in dat men met historische auto’s rijdt. Conform het “Standaard Reglement Historische Regularity Rally’s” van de KNAF, dat op de KNAF-site te downloaden is en dat voor alle DHRC-rally’s van toepassing is, worden alléén auto’s die gebouwd zijn vóór 1 januari 1986 toegelaten. Men wijkt van deze bepaling niet af.

Daarnaast hanteert men het “Algemeen Reglement DHRC-evenementen 2013” en een bijzonder reglement. Beiden zijn via ondergenoemde website te downloaden.

De inschrijving is geopend. Wacht niet te lang met inschrijven, want we kunnen maximaal 70 equipes aan de start toelaten en dit aantal is meestal snel bereikt.

Om deel te nemen verzoeken we u het inschrijfformulier op ondergenoemde website helemaal in te vullen en het inschrijfgeld over te maken op rek. nr. 52 96 97 505 van de DHRC. Zodra uw betaling binnen is wordt uw inschrijving definitief en komt u op de deelnemerslijst.

Voor deelname aan DHRC-evenementen zoals deze KLIP heeft u geen assurantieverklaring meer nodig. Zie hierover het betreffende nieuwsitem. Wel dient u zich er te allen tijde van te vergewissen dat uw voertuig tijdens het evenement wel WA-verzekerd is.

We zien u graag aan de start op Schouwen – Duiveland!

Kosten:

DE WEISTAAR
Kaasmuseum en Partyboerderij
Rottegatsteeg 6
3953 MN Maarsbergen
Tel.:  033 – 286 1943
Fax.: 033 – 286 5587
E-mail:info@weistaar.nl
Het inschrijfgeld is voor alle KLIP’s is 2013 hetzelfde:
  1. € 75,00 wanneer minimaal één van de leden van de equipe lid van de DHRC is;
  2. € 85,00 voor niet-leden.

Inschrijven via: http://www.dhrc.nl/events/12/2013/program

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.