venniper-2

Op zondag 28 april 2013 wordt de 14e Venniper Konginnerit verreden. De Venniper Koninginnerit is in 2001 ontstaan als kleine tourrit voor klassiekers, maar is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend klassiekerevenement. Jaarlijks doen ongeveer 130 equipes mee aan de sport- of tourklasse.

Met minder dan twee maanden te gaan raakt het deelnemersveld van de Venniper Koninginnerit aardig gevuld met de prachtigste klassieke auto’s. Naar verwachting zullen bij de start op zondag 28 april zo’n 130 equipes aanwezig zijn.

De auto’s rijden mee in een vintage- (vooroorlogse auto’s), sport- of tourklasse. Het deelnemersveld kent dit jaar een flink aantal nieuwe deelnemers. Onder de klassiekers bevinden zich zeer exclusieve exemplaren, waarvan er nog slechts een aantal in Europa rijden. Men kan zich tijdens de dag vergapen aan onder meer een Amilcar CGSs (1927), LaSalle Phaeton (1928), Ford Model A Roadster (1929) en Wolseley Hornet Sports (1930). Maar vergeet ook de Mini, Volkswagen Kever, Corvette Stingray, Nekaf, Porsche 911 en Jaguar E-Type niet. Of je nu van Franse, Duitse, Japanse, Engelse, Amerikaanse of Nederlandse automerken houdt, bij de Venniper Koninginnerit is voor iedereen wat te vinden. Noteer dan ook zeker de datum 28 april in uw agenda en laad uw fotocamera vast op. De start vindt plaats vanaf 9.00 uur bij De Rustende Jager, de auto’s keren hier rond 15.00 uur ook weer terug. Het startschot wordt gegeven door burgemeester Weterings. Tijdens de start vertelt speaker en auto-kenner Bert van den Dool meer over de klassiekers die op het startplatform staan. Kortom; een niet te missen evenement!

Aanmelden voor de rit is nog steeds mogelijk. De enige voorwaarde is dat de auto van 1975 of daarvoor moet zijn. Bekijk voor meer informatie www.vkrit.nl.

VKRIT2012_D3S_4591

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.