Noord Frankrijk – 16 t/m 19 mei 2012

Oude tijden herleven, want liefhebbers van klassieke Citroëns kunnen zich eindelijk weer eens met elkaar gaan meten in een klassieke autorally: Vive Le Citron Pressé! Voor vele Citrofielen (aandoening die er toe leidt dat zich een ongebreidelde voorkeur voor het merk Citroën voordoet) zal Le Citron Pressé synoniem zijn voor het enige echte evenement waar rijder en navigator het uiterste uit zichzelf en hun Citroën dienen te halen. De organisatie van Le Citron Pressé wil niet alleen degenen die jarenlang ‘droog’ hebben gestaan, maar ook zo veel mogelijk novices verwelkomen. Met een Citroën die nu al klassiek is of dat nog moet worden.

citronpresse

Wat maakt klassiek rallyrijden zo boeiend? Alles draait om precisie: de navigator dient met behulp van diverse navigatietechnieken te herleiden welke route de organisatie op de kaart heeft uitgezet. Dat is geen puzzelen, maar zorgvuldig navigeren en de bestuurder voert die instructies uit, liefst zonder commentaar. Wat maakt het rijden van Le Citron Pressé zo boeiend? U meet zich met andere deelnemers in een Citroën en het is een goed bewaard geheim dat een Citroën nagenoeg onverslaanbaar is in een rally. Alle modellen die niet meer worden geproduceerd, hebben in potentie de status van een klassieker en zullen dus worden toegelaten. Heeft u een Citroën die nog wel in productie is en wilt u al in 2012 meedoen met Le Citron Pressé? Informeer bij de organisatie naar de mogelijkheden.

De editie van 2012 vindt plaats van 16 tot en met 19 mei 2012. Het parkoers wordt in het noordwesten van Frankrijk uitgezet. We pakken ietsjepietsje Picardië mee. Er is gekozen voor één hotel van waaruit op donderdag en vrijdag wordt vertrokken voor een lus en op zaterdag voor de terugreis met finish in Abdij Rolduc. De eerste verkenningen zijn uitgevoerd, en nu al is duidelijk dat er minder hoeft te worden geklommen dan in de editie van 2011. Het landschap golft. 18 pk of 180? Lekker belangrijk. Nauwkeurige navigatoren zullen worden beloond, want alleen zij vinden de weggetjes waarvan u het bestaan niet had vermoed.

Meer informatie en inschrijven op : www.lecitronpresse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.