nieuw ehrenstein rally

De Nieuw Ehrenstein rally: Buitengewoon genieten!

Het diverse landschap van Zuid-Limburg, uitdagende opdrachten en een prachtwagen: de ingrediënten voor een volledig verzorgde dag rally rijden en genieten van alles wat deze streek te bieden heeft. Samen met vrienden, collega’s of familie op een reis langs de “sjunste” plekken in het zuidelijkste stuk van Nederland. Daarnaast zal uw fanatisme opborrelen door de verschillende opdrachten die je voorgeschoteld krijgt tijdens de rally. Tussendoor word je verwend door de lekkernijen uit de bourgondische keuken. De rally  van zo’n drie á vier uur waarin je ruim honderd kilometer aan smalle paadjes en steile hellingen trotseert, zal een ervaring zijn om nooit te vergeten.

Start- en finishlocatie

Het rally avontuur gaat van start en eindigt bij Brasserie Nieuw Ehrenstein in Kerkrade. Hier ontmoeten mens en natuur elkaar door het panoramisch terras met een prachtig uitzicht over de Anstelvallei. Sinds 1753 staat de hoeve als een parel in Kerkrade in de vallei. In de bijna driehonderd jaar van het bestaan van de hoeve is er veel veranderd en wordt het nog steeds goed bijgehouden. Zo wordt de brasserie op dit moment door Stichting het Limburgs Landschap volledig gerenoveerd. Een ideale uitvalsbasis en eindstop voor een dagje touren.

Tussenstops

rally uitje
Fotobron: Limburgs Landschap
Bourgondische rally lunchbox

Bourgondisch genieten

Zoals gezegd kun je ook genieten van het lekkers uit de Limburgse keuken. Hiervoor bieden we je een lunchbox aan om te nuttigen tijdens uw stops bij de verschillende checkpoints. De lunchbox omvat het volgende:

Gaan de kinderen mee op de achterbank? Geef dit dan door bij je reservering. Het keukenteam van Brasserie Nieuw Ehrenstein zorgt dan voor wat lekkers tegen een kleine meerprijs. Zit er een gerecht in de lunchbox die je niet lust of heb je liever vegetarisch? Geen probleem! Geef dit even aan bij de reservering en het keukenteam van Brasserie Nieuw Ehrenstein zorgt voor een passend alternatief.

Langs het rallyparcours

Langs het rallyparcours kom je langs verschillende bezienswaardigheden en belangrijke plekken in deze omgeving. Van de knusse dorpjes tot prachtige open stukken weiland en uitkijkpunten over de regio. Hieronder vind je een kleine opsomming van wat deze rally zoal te bieden heeft.

De Anstelvallei

Het avontuur gaat van start in de Anstelvallei. Het speciale aan deze vallei is dat het ondanks de verstedelijking van het gebied, stand heeft gehouden. Hier vergeet je alle drukte die het stadsleven met zich brengt en kom je tot rust in een vredig landschap. In het middelpunt van de vallei ligt onze start-en-finishlocatie, Brasserie Nieuw-Ehrenstein.

Anstelvallei rally evenementen 01 min 1
Fotobron: Visit Zuid Limburg

Parkstad Limburg Stadion

Onderweg zul je vanaf een afstandje het Parkstad Limburg Stadion zien liggen. Hier speelt de lokale trots Roda JC Kerkrade zijn thuiswedstrijden. Met een capaciteit van 19.979 zitplaatsen is het Parkstad Limburg Stadion het grootste voetbalstadion van Limburg.

rally evenement parkstad limburg stadion
Fotobron: Roda JC Kerkrade

Snowworld Landgraaf

Ook zul je de accommodatie van SnowWorld Landgraaf passeren. Deze skihal was tot 2020 de grootste ter wereld met zo’n 35.000 vierkante meter aan sneeuwplezier. Daarnaast is SnowWorld Landgraaf de enige indoorskibaan ter wereld waar officiële wereld- en Europese kampioenschapswedstrijden gehouden mogen worden.

rally evenement snowworld 01
Fotobron: Snowworld Landgraaf

Bierbrouwerij Brand

Midden in het dorpje Wijlre vind je de bierbrouwerij van het Limburgse biermerk Brand. Het merk dat stamt uit 1755 brouwt sinds 1767 haar bier op deze locatie. Je zult dit merk bier ook vaak op de terrassen en in de cafés in dit gebied tegenkomen naast het Gulpener bier.

Brand Bier Brouwerij Rally evenementen

Panoramisch uitzicht Gulperberg

Boven op de Gulperberg kun je genieten van een panoramisch uitzicht. Aan uw linkerzijde zie je Klooster Wittem en recht vooruit kijk je uit over het 650 inwoners tellende dorpje Partij. Een prachtig, typisch Limburgs uitzicht.

rally uitje gulperberg uitzicht

Monument Jean Nelissen

Bovenaan de Gulperberg vind je ook het monument van Jean Nelissen. Mart Smeets gaf hem de bijnaam: De Neel. Jean was jarenlang actief als chef sport bij Dagblad De Limburger, maar hij heeft vooral naam gemaakt als wielrenverslaggever bij Studio Sport. Jean was misschien wel een van de bekendste wielrencommentator van Nederland.

Monument Jean Nelissen Rally evenement

Navigatiemethoden en spelregels

Eindelijk, je kunt van start! Na de briefing bij Brasserie Nieuw Ehrenstein word je voorzien van een document met daarin alle informatie die je nodig hebt. Zo is er een routeboek dat op verschillende manieren is ingestoken per onderdeel van de rally. Je wordt over de trajecten begeleid door een punten-kortste-route, bol-pijl en een fotoroute routeboek. Om dit alles te verduidelijken staat er per traject wat er van je wordt verwacht. Ook is er een legenda om alle tekens van tekst en uitleg te voorzien. Het rijden van een rally gaat niet zonder spelregels. Een volledig overzicht van de spelregels en andere belangrijke zaken kun je hier downloaden. 

Waar kan ik dit rally uitje aanschaffen?

Klaar voor de start?  Ga dan naar Smart Market en plan je rally uitje in! Smart Market beschikt over speciale aanbiedingen voor consumenten zoals de Nieuw Ehrenstein Rally.

Nog vragen? Bel dan naar 045-2301550 of mail naar info@nieuw-ehrenstein.nl.

Is een rally corona-proof?

Ook in tijden waarin we worden geteisterd door het coronavirus, is het mogelijk om deze ervaring mee te maken. Anders dan bij andere activiteiten is de Nieuw Ehrenstein rally hét uitje om te rijden met respect voor de coronaregels. Mocht je deze ervaring aan willen gaan met personen buiten uw eigen huishouden, adviseren wij je om vooraf een coronatest af te nemen. Voor onze evenementen houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Voor een volledig overzicht van de huidige corona regels verwijzen we je graag naar de website van de rijksoverheid. 

6 reacties

 1. Heerlijk dagje geweest op 14 februari.

  Met ook nog een erg lekker lunchpakket erbij, gemaakt door de mensen van Nieuw Ehrenstein in Kerkrade. We zijn op de prachtigste plekjes geweest waar je anders nooit komt. Ik zou hem zo nog een keer rijden!

  1. We zijn blij om te horen dat jullie zo hebben genoten! Er komen prachtige nieuwe routes aan door het heuvellandschap.
   Ook wij blijven ons telkens weer verbazen over al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft.
   Houdt onze website in de gaten en blijf op de hoogte van onze laatste rally arrangementen.

 2. Wat n super leuk en goed verzorgd uitstapje!!
  Met 2 auto,s de rally gereden… en onderweg gesmuld van de heerlijke hapjes!!
  Echt n aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.