7 januari 2012 – Apeldoorn

Het rallyseizoen 2012 trapt net als in 2011 af met de Omloop van het Oosten. Een echte winterrally voor winterharde rally- en rittenrijders die niet willen wachten totdat ánderen zeggen dat het seizoen al weer begonnen is. Voor klassiekers* en cabrio’s. Gaat u ook (weer) de uitdaging aan?
De Omloop van het Oosten is ook deze keer weer meetellend voor het Nederlands Kampioenschap Klassiek van de Nederlandse Rittensport Federatie.

omloop 2Start en finish zijn op 7 januari 2012 in Apeldoorn. Wat mag u verwachten? Lekker doorrijden, een aantal pittige kaartleesopdrachten en al uw rallyvrienden weer eens ontmoeten. Daarnaast een tweetal testjes op afgesloten terrein, speciaal voor de enthousiaste stuurmannen en –vrouwen!
Uitzetters Rutger Kwant en Ronald Jans schotelen een dag autoplezier voor. Diverse kaartleessystemen zullen aan de orde komen: tenminste 2 in het ochtendtraject en ook tenminste 2 in het middagtraject. Goed te rijden binnen de tijd, met de weersomstandigheden zal ter dege rekening worden gehouden. We zijn van plan om de sport-en toerklasse één of twee regelmatigheidsproeven te laten rijden die (ten dele) meetellen voor het algemeen klassement maar die ook meetellen voor een eigen klassementje…. Toerklassers: geen nood, ook voor u zal dit gemakkelijk te rijden zijn, ook zonder ervaring hiermee!

omloop 1

In het inschrijfgeld is een warm welkom, een lekkere lunch en een stevige avondmaaltijd inbegrepen. En natuurlijk alles dat er hoort bij zo’n kwalitatief hoogwaardige dag: rallyschilden, prachtige routeboeken, een duidelijke uitleg en voldoende prijzen.

Oefenomloop:
In de aanloop naar de Omloop van het Oosten, die op zaterdag 7 januari 2012 wordt verreden, organiseert de Stichting Rallyland ter voorbereiding een kaartleescursus voor beginnende en minder ervaren kaartleesequipes. De cursus wordt gecompleteerd met kleine kaartleesrit dezelfde dag.
Dit “Oefenomloopje” wordt gehouden (als er voldoende belangstelling is….) op zaterdag 17 december 2011* a.s. vanaf 11.00 uur. Locatie van de cursus is Bongertman Autotechniek in Wilp (nabij Apeldoorn en Deventer), waarvandaan het oefenritje ook zal starten.

Meer informatie is te vinden op www.omloopvanhetoosten.nl. Hier vindt u ook het inschrijfformulier.omloop logo

Namens Stichting Rallyland,

Rutger Kwant

* wij enthousiasmeren om in te schrijven met klassiekers, maar verwelkomen ook deelnemers met moderne(re) auto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.