Lelystad – 19 juni 2016

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende festijn voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni. Het evenement heeft een uniek podium aan de boorden van de vroeger zo onstuimige Zuiderzee (Bataviaboulevard Lelystad). Ieder jaar weten ruim 400 vintage, veteran en classic cars de weg naar dit unieke podium te vinden.

lelystad-1

Het programma van de Nationale Oldtimerdag kent een vaste opzet. Na binnenkomst staan de auto’s op startnummer op hun locatie. Het publiek en de jury hebben zo alle tijd om de auto’s eens goed te bekijken en te bewonderen. Na deze staande presentatie volgt een rijdend concours d’elegance. Dit concours is de start van een rit van circa 60km. in en om de Flevolandse hoofdstad Lelystad. Tot slot is er aan het einde van de dag de prijsuitreiking. Ook deze editie is de toegang gratis.

08.30 – 10.00 UUR
Binnenkomst deelnemers onder muzikale begeleiding

09.00 – 11.00 UUR
Juryronde I op locatie

10.00 – 17.00 UUR
‘Eregalerij BMW 100’
Ford Mustang 50 Parade
12e lustrum Pionier Automobielen Club
‘Busvervoer Toen & Nu’

Presentaties van: Stoombrandspuit Gorinchem 1910, Stoombrandspuit Wormerveer 1901, ‘Busvervoer Toen & Nu’ met de eerste lijndienstbus van ons land (1924), Presentatie Historische Auto Ren Club (HARC) en gratis rondritten in een International American Schoolbus 1960

Lelystad-2

Optredens van: Blaaskapel ‘Pardoes’, Radio Barkas Vintage Tunes, Big Band ’Q-Buskers’, Wandelorkest ‘Hoetetoeters’ , DJ Beatford Truck en Dansgezelschap ‘DD Dance’

Omlijsting locatie: Tentoonstelling ‘GEOrdende Ruimte in Beeld’ – Nieuw Land Museum, fototentoonstelling over de zeespiegelstijging ‘Where will we go’ – Nieuw Land Museum, Bataviawerf met rondleidingen, Batavia Stad Outlet Fashion, open Dag barketijn ‘Abel Tasman’ – Bataviahaven en een workshop over oldtimerfotografie van CameraNu.nl

Ieder jaar zijn er aantrekkelijke aanvullende activiteiten. Naast de 400 deelnemende automobielen zijn er opmerkelijke kijkobjecten en autopresentaties die het voor de liefhebbers tot een bijzonder gebeuren maken. In het aanvullende programma zitten dansgroepen, muziek, straattheater en een automobilia- en curiosamarkt met ruim 40 standhouders, een bungyjump en oude ambachten. Op het kinderplein staan springkussens, een kindercarrousel en een ijskar. Tevens is er een Kids Kartbaan.

11.30 – 14.00 UUR
Officiële opening door de Burgemeester van Lelystad Margreet Horselenberg.
Uitreiking jubileumcertificaten aan de BMW deel-nemers door de plaatsvervangend ambassadeur van Duitsland in ons land Frau Verena Gräfin Von Roedern.
Concours d’Elegance met start toertocht.
Juryronde II tijdens rijdende presentatie.

16.00 – 17.00 UUR
Bekendmaking winnaars alle leeftijdsklassen
Uitreiking State of Art Prix d’Elegance
Bekendmaking winnaar Turtle Wax Twinkle Show
Verkiezing ‘Best of the Show 2016 Vredestein Trophy’

17.00 –18.00 UUR
Vertrek en uitzwaaien deelnemers

Alle informatie is te vinden op: www.oldtimerdaglelystad.nl

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.