4 mei 2013 – Noordwijk

De 60e International Historic Tulpenrallye zal worden verreden van 4 t/m 10 mei 2013. De jubileumeditie van Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s, wordt weer een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en bemanning. In een week tijd zullen de equipes in de verschillende klassen een spannende strijd voeren om de juiste routes en controles op tijd te vinden en de correcte passeertijden bij de tijdcontroles te laten noteren.

[youtube=http://youtu.be/3Iho_UJRoD0]

Speciaal evenement in Noordwijk
De 60e editie is bijzonder, want in tegenstelling tot andere jaren wordt niet gefinisht in Noordwijk maar er wordt gestart! Iedereen die liefhebber is van deze rally is van harte welkom om het speciale jubileumprogramma bij te wonen.

Programma:

11.00 – 14.30 uur 
Tulpenrallye Sprint voor de deelnemers aan de 60e Tulpenrallye (ca. 200 klassiekers in 4 categorieën)

15.00 – 15.30 uur
Spectaculaire demo-sprints DVSCC – PreWar sport- en racewagens

16.00 – 17.00 uur
Sprints deelnemers Partner Rallye

Tulpenrallye Sprint
De Tulpenrallye Sprint, het spectaculair publieksevenement dat sinds 2010 de finish van de Tulpenrallye opluistert, staat ook in 2013 weer op het programma. De Koningin Wilhelmina Boulevard zal de hele dag in het teken staan van nostalgie en klassieke, zelfs vooroorlogse auto’s. In verband met het jubileum is er dit jaar, behalve de spectaculaire sprint, veel meer te beleven. De boulevard wordt ingericht als tijdelijk ‘circuit’: de deelnemers proberen in zo’n kort mogelijke tijd een afstand van exact 2 x 125 m af te leggen. Ze doen doet à cheval, dus met stilstaande start en met tussenstop en finish met de finishlijn tussen het voor- en achterwiel. Een leuke klassementsproef die voor prachtige taferelen zorgt. Foto- en filmcamera meenemen dus!

Tulp-6c

Een impressie van voorgaande edities: Tulpenrallye Sprint (youtube)

Actuele informatie over de tulpen rallye: www.tulpenrallye.nl

De Tulpenrallye Sprint wordt georganiseerd door www.rallyevenementen.nl.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.