kop

Op zondag 2 juni 2013 gaat de jaarlijkse Silverlegrally in Wolvega van start.

Er is een prachtige route uitgezet in het afwisselende landschap tussen twee noordelijke riviertjes, langs veengebieden met moerassen en rietvelden, maar ook door bossen en over Drentse zandgronden met heide. Laat u verrassen en ontdek het mooie landschap op de grenzen van Overijssel, Drenthe en Friesland. Tijdens de rally zult u inspiratie opdoen, onthaasten en weldadig verblijven in een groene omgeving. Hier wordt u geprikkeld om de zintuigen open te stellen en het eigen karakter – de authenticiteit – van de streek te ontdekken.

Silverleg
De rally is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en de stichter van New York: Pieter Stuyvesant. Pietertje is geboren in Peperga en werd in 1643 gouverneur van Curaçao. In een gevecht met de Spanjaarden werd zijn been afgeschoten en kreeg hij een houten been, dat hij met zilveren sieraden liet bespijkeren. Zo kwam hij aan zijn bijnaam: Silverleg.
Na zijn herstel werd hij in 1647 directeur-generaal van Nieuw Nederland met als hoofdplaats Nieuw Amsterdam, de plaats die later uitgroeide tot New York.

Silverleg

Het goede doel: Hilde
Hilde uit Wolvega is afgelopen november aan de gevolgen van kanker overleden en is slechts 3½ jaar geworden. Een team van acht wielrenners gaat ter nagedachtenis aan Hilde op 5 en 6 juni de Alp d’Huez beklimmen.
Wij steunen met deze rally het team Hilde en daarmee komt de opbrengst van deze rally direct ten goede aan Alpe d’HuZes, een stichting die als doel heeft om het “leven met kanker” zo dragelijk mogelijk te maken. Hiertoe wordt direct samen gewerkt met KWF Kankerbestrijding.
We hopen voor alle Hilde’s op een zo groot mogelijke opbrengst.
Meer informatie vind u op onderstaande links:

http://www.opgevenisgeenoptie.nl/wat_is_alpe_dhuzes
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-hilde/team.aspx

Organisatie: Lions Wolvega e.o.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.