Nederlands oudste regelmatigheidsrally, de SLS Classic, zal op donderdag 1 september starten vanaf de Scheveningse Boulevard voor vier dagen autosportspektakel. De route voert onder andere door Champagne-Ardennes, Haut-Sûre, Müllertal, Kautenbach en de Belgische Ardennen – welhaast het mooiste nabij Nederland gelegen rallygebied.
De SLS werd voor het eerst in 1952 verreden. Oorspronkelijk werd de rally Scheveningen – Luxemburg – Scheveningen in een etmaal afgelegd, zaterdagavond om 20.00 uur starten en zondag om 20.00 uur weer terug. Dat waren nog eens tijden. Sinds 1993 heet de rally SLS Classic en wordt nu in vier dagen afgelegd. Zo ontstaat meer rust in de rally en kunnen mooiere routes worden uitgezet. Smullen dus voor de liefhebbers van deze tak van autosport, maar ook hard werken want de SLS Classic telt mee voor het Nationaal Rallykampioenschap.

sls 1

Felbegeerde Haringen
Alle (sport)auto’s vanaf 1952 tot 1976 stijden in twee klassen (Sport- en Tourklasse) om de felbegeerde gouden, zilveren en bronzen Haringen. Een trofee welke bij iedere autosportliefhebber is beladen met historie: sinds 1952 is de SLS een belangrijk internationaal autosportevenement welke inmiddels de FIVA-A status heeft en wordt verreden volgens het Nationaal Regelmatigheids Reglement.

Voor elk wat wils
De SLS Classic 2011 zal voor de Sportklasse opnieuw een enerverende rally zijn. Een prachtige route met voldoende uitdaging voor rijder en navigator. Lekker doorrijden waar het kan, voldoende routecontroles en tijdcontroles en een prima tijdschema; waarbij er best wel eens een spannend traject zal voorkomen …
De Tourklasse van de SLS Classic zal, alhoewel avontuurlijk, een stuk rustiger zijn; de rally is aanzienlijk eenvoudiger. Het tijdschema is ruim opgezet, de route zal op een aantal plaatsen zijn ingekort en het vinden van de route zal ook voor onervaren deelnemers goed te doen zijn.
Niet alleen voor rijders en navigatoren, maar ook voor toeschouwers is de rally een aanrader. Op donderdag 1 september vertrekt het deelnemersveld vanaf 10.00 uur van de Boulevard in Scheveningen en op zaterdag 3 september arriveren de auto’s vanaf ca. 20.00 uur op de Markt in Eindhoven. De finish vindt op zondag 4 september wederom in Scheveningen plaats, vanaf 13.00 uur kunnen liefhebbers voor het Kurhaus genieten van de aankomst van het wagenpark.

sls 2Meer informatie en een inschrijvingsformulier zijn te vinden op www.slsclassic.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.