4 mei 2013 – Noordwijk

De 60e International Historic Tulpenrallye zal worden verreden van 4 t/m 10 mei 2013. De jubileumeditie van Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s, wordt weer een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en bemanning. In een week tijd zullen de equipes in de verschillende klassen een spannende strijd voeren om de juiste routes en controles op tijd te vinden en de correcte passeertijden bij de tijdcontroles te laten noteren.

tulp-6d

Speciaal evenement in Noordwijk
De 60e editie is bijzonder, want in tegenstelling tot andere jaren wordt niet gefinisht in Noordwijk maar er wordt gestart! Iedereen die liefhebber is van deze rally is van harte welkom om het speciale jubileumprogramma bij te wonen. De eerste etappe wordt gereden door de Bollenstreek en ook Vliegveld Valkenburg wordt op de eerste dag aangedaan voor een speciale klassementsproef. Omdat de deelnemers aan het einde van de dag weer finishen in Noordwijk ie er de hele dag voor iedereen die liefhebber is van klassiekers van alles te beleven. Van tentoonstellingen en demonstraties tot de inmiddels traditionele Tulpen Rallye Sprint.

Tulpen Rallye Sprint
De Tulpen Rallye Sprint, het spectaculair publieksevenement dat sinds 2010 de finish van de Tulpen Rallye opluistert, staat ook in 2013 weer op het programma. De Koningin Wilhelmina Boulevard zal de hele dag in het teken staan van nostalgie en klassieke, zelfs vooroorlogse auto’s. In verband met het jubileum is er dit jaar, behalve de spectaculaire sprint, veel meer te beleven. De boulevard wordt ingericht als tijdelijk ‘circuit’: de deelnemers proberen in zo’n kort mogelijke tijd een afstand van exact 2 x 125 m af te leggen. Ze doen doet à cheval, dus met stilstaande start en met tussenstop en finish met de finishlijn tussen het voor- en achterwiel. Een leuke klassementsproef die voor prachtige taferelen zorgt. Foto- en filmcamera meenemen dus!

Tulp-6c

Een impressie van voorgaande edities: Tulpen Rallye Sprint (youtube)

Actuele informatie over de tulpenrallye: www.tulpenrallye.nl

Binnenkort wordt hier het programma bekend gemaakt, houdt deze site dus goed in de gaten! De Tulpen Rallye Sprint wordt georganiseerd door www.rallyevenementen.nl.

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.