Newcastle – 5 t/m 9 september 2013

De TOUR ECOSSE is een meerdaags rallyavontuur, georganiseerd door en voor echte Austin Healey-freaks. De tour wordt verreden in Noord Engeland en Schotland. Deze gebieden bevatten alle ingrediënten voor een avontuurlijke tocht: hoogteverschillen, heidevelden, rotswanden, meren, bossen, monumenten, tuinen, overstekende schapen, koeien, fazanten, ganzen, konijnen, vergezichten, snelle bochten, hairpins, doorwaadbare plaatsen, single track lanes, spoorweg overgangen, stenen muurtjes, pubs, kastelen, mansions, cottages, buitenwijken, boten, treinen, Land Rovers, klassiekers, thee met melk, slechte koffie, lauw bier en echte whisky.

Ecosse-1

Het karakter

Het karakter van een zogenaamde TOUR ECOSSE wordt vooral bepaald door de achtergrond van de organisatoren Mark Schmidt en Rinus Sinke. Jaren race-ervaring en deelname aan diverse internationale rally’s leidde tot de conclusie dat het sportieve rij-gehalte, avontuur en gezelligheid de belangrijkste ingredienten van een succesvolle rit zijn.

Het uitgebreide routeboek van 50-60 pagina’s bevat kaartfragmenten in kleur, bol-pijl situaties en geschreven tekst. De te rijden route (uitgebreid getest en gemeten) vindt men o.a. door:

Het klassement wordt uiteindelijk bepaalt door:

ecosse-2

Iedere rit start vrijdagochtend in de omgeving van Newcastle of Hull en slingert daarna richting het gezamenlijk hotel dat afwisselend in de hooglanden, aan zee of in de Borders ligt. Daar wordt vrijdag- en zaterdagavond gedineerd, gesleuteld, gedronken en geslapen in willekeurige volgorde. De zondag bevat steevast nog wat addertjes onder het navigatorische gras maar er wordt in ieder geval in oostelijke richting gereden. Daar wacht de Ferry. Maandagmorgen staan we met z’n allen weer in Nederland. (Rotterdam of IJmuiden).

Alle informatie over Tour Ecosse is te vinden op www.tourecosse.nl

rallyevenementen evenementen

Deze website gebruikt cookies om de website-ervaring te optimaliseren. We zorgen er voor dat je gegevens en privacy wordt gerespecteerd. Lees Meer.